Başbakan Erdoğan: Türkiye’De Kendi Ülkesine, Milletine Fransız Kalanlar Var (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Strasbourg’ta Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nde verdiği cevapların Türkiye’de hazmedilemediğini belirterek, muhalefeti eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Strasbourg’ta Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nde verdiği cevapların Türkiye’de hazmedilemediğini belirterek, muhalefeti eleştirdi. İsim vermeden CHP ve MHP liderini eleştiren Erdoğan, “Strasbourg’da Türkiye’ye Fransız kalınmasını bir nebzeye kadar anlayabilirsiniz. Türkiye’de kendi ülkesine kendi milletine Fransız kalanlar var. İşte üzüntü veren bu.” dedi.

    Memur-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu’na katılan Erdoğan, konfederasyonun 12 Eylül halk oylamasında örnek bir tavır sergilediğini kaydetti. Erdoğan, “Çok güçlü bir şekilde evet diyerek demokrasi mücadelemize unutulmayacak bir destek verdi. Bu amaçla Memur-Sen Başkanı‘na ve ailesine yeniden Türkiye idealine evet dedikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    12 Eylül 201 Anayasa referandumundaki ‘Evet‘ demenin sıradan bir evet demenin çok çok ötesinde anlamlar ifade ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Memur-Sen’in 12 Eylül‘de evet diyerek sendikal mücadelede yeni bir damar açtığını ifade etti. Bunun, soğuk savaş ikliminden çıkamamış ideolojik sendikal anlayışlara karşı en güzel cevap olduğunu belirten Erdoğan, “Her yönüyle yeni bir Türkiye’de yeniden büyük Türkiye’ye doğru yürüyoruz. Böyle bir Türkiye’ye doğru emin adımlarla ilerlerken sendikalar ideolojik saplantılar değil, hak ve özgürlüklerin savunucusu olmalıdır. Değişim ve dönüşümün önünde duvar ve bariyer değil, emeğin ve hakların çağdaş sözcüsü olmak zorundalar. Memur-Sen bunu başaran bir örgüt olmuştur.” ifadelerini kullandı. 12 Eylül’deki Anayasa değişikliğinin özellikle çalışanlar, kamu görevlileri için getirdiği düzenlemeleri çalışma hayatında sessiz devrimin olmasını sağladığına dikkat çeken Erdoğan, memura toplu sözleşme hakkı getirildiğini belirtti.

    Erdoğan, 1 Mayıs’ı AK Parti hükümetinin bayram ilan etiğini, Taksim’in yolunu işçiye açtıklarını kaydederek, ‘işçi dostuyum‘ diyen sosyal demokratların bunu başaramadığını aktardı. Bazı sendikaların bu kazanımların kadrini kıymetini bilmediğini söyleyen Başbakan, şöyle konuştu:

    “Bilmedikleri için hakarete devam ediyorlar. Neden çünkü onlar ideolojinin deri gömleğini giymiş zihniyetler. Onlar cam çerçeve oradaki insanları rahatsız ettikleri kan gördükleri zaman rahatlayan zihniyetlerdir. Türkiye’nin elde ettiği başarılar istişare kültürünün sonucudur. Masaya bırakıp gittiğinizde bizim kaybettiğimiz bir şey yok. Hayırlı olsun deriz masada olanlarla yolumuza devam ederiz.”

    “Gizli ajandam yok her şeyi açık söylerim.” diyen Erdoğan, işçimin memurum alın terinden kesilen 13,5 milyar lirayı geri ödediklerini, Ulus’ta Emlak Bankası’nın tozlu çuvalları içinden hak sahiplerini bularak umut kesilen Konut Edindirme Yardımlarını da ödediklerini ve ödemeye devam ettiklerini belirtti.

"İŞSİZLİK DAHA DA AZALACAK"

İşsizlik rakamlarının yüzde 11,9’a düştüğüne işaret eden Erdoğan, mart, nisan, mayıs ve haziranda daha da azalacağını kaydetti.

    2002 yılından bu yana asgari ücretin yüzde 242 en düşük memur maaşını yüzde 326 arttırdıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, ortalama memur maaşını yüzde 221 yükseldiğini dile getirdi.

    Ücretleri enflasyona hiçbir zaman ezdirmediklerini söyleyen Erdoğan, “350 bin kişiyi biranda alabilmesi mümkün değil. Bunları alsak bile işsizliğe etkisi azami yüzde 1,5. Bunun devamlılığı gelen genç nüfusla beraber süreci var. Milli Eğitim Bakanlığı’na 30 bin öğretmen, haziranda yerleri belli olacak. Sağlıkta yapıyoruz yapacağız.” dedi.

"ADAY LİSTELERİ KİMLERİN ÇETELERE BEDEL ÖDEDİĞİNİ GÖSTERDİ"

Strasbourg’ta Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nde verdiği cevapların Türkiye’de hazmedilemediğini gördüğünü kaydeden Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

    “Biz gittiğimiz her yerde 74 milyonluk Türkiye’nin onurunu temsil ediyoruz. Bugüne kadar bu bilinçle hareket ettik. Bundan sonra da bu şuurla hareket edeceğiz. Türkiye’nin onuru birilerinin oy hesaplarına çıkarlarına kurban edilemeyecek kadar yüksektir. Biz dik duruşla diklenmenin farkını iyi biliyoruz. Türkiye birilerinin karşısında başını önüne eğecek el pençe divan duracak ezik bir devlet ezik bir millet değildir. Hiçbir zamanda duramayacak.”

    Türkiye’nin Brüksel’den Strasbourg’dan izlenerek yalan yanlış yapılacak haberlerle yıpratılamayacağını söyleyen Başbakan, “Üç tane gazete kupürü okuyan Türkiye uzmanı olamaz, bizi de yargılayamaz. Kaynağını yerinde görsünler, raporlarını yazsınlar dedim. Türkiye’nin nasıl gelişme kaydettiğini yerinde görün dedim. Strasbourg’da Türkiye’ye Fransız kalınmasını bir nebzeye kadar anlayabilirsiniz. Türkiye’de kendi ülkesine kendi milletine Fransız kalanlar var. İşte üzüntü veren bu.” ifadelerini kullandı.

    Siyasi parti başkanlarına 8,5 yıldır, "Sivas’ın ötesine geçin." tavsiyesinde bulunduğunu aktaran Erdoğan, şimdi bazı liderlerin geçmeye başladığını ancak öncesini bilmedikleri için değişimi dönüşümü göremeyeceklerini kaydetti. Erdoğan, Ergenekon tutuklu ve sanıklarını milletvekili adayı gösteren CHP ve MHP’yi eleştirerek, “Kimlerin gücünü çetelerden aldığını kimlere bedel ödediklerini aday listelerinde görüyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eskiye dönüş asla olmayacak. Türkiye artık eski Türkiye değil.” dedi.