Vali Kahraman: Eğitime Yapılan Yatırım Geleceğe Yapılan Yatırımdır

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi. Karaman’ın Ayrancı ilçesi ve Ağızboğaz köyüne yaptığı ziyaretlerde konuşan Kahraman, il olarak eğitim noktasında önemli gelişmelerin olduğuna dikkatleri çekerek, "Biz il olarak kalkınıyoruz, gelişiyoruz, çağ atlıyoruz. Biz aslında geleceğe yatırım yapıyoruz. Türkiye bütün dünya ülkeleri arasında sayılı bir yerde ise bunun temelinde eğitim-öğretimin ve okumanın olduğunu hiç unutmayalım." dedi. İlçede, Ayrancı Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği (AY-DER) tarafından açılan okuma salonunu da ziyaret eden Kahraman, burada ilgililerden bilgi alarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

AY-DER Başkanı Hüseyin Garip’in şahsında okuma salonunun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen AY-DER yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Kahraman, birlik ve beraberlik halinde yapılan tüm çalışmaların neticesinde hedeflere ulaşılacağını dile getirdi. Okumanın önemli olduğunu belirten Süleyman Kahraman "Okuma olmayınca hiçbir şeyin olmayacağı malumunuz. Biliyorsunuz ki yüce kitabımızın ilk emri ‘Oku‘. Yine Hz. Ali Efendimiz ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum‘ diyor. Okumak bu kadar önemli." dedi.

Milletvekili Av. Mevlüt Akgün, Ayrancı Kaymakamı Ali Karakaya, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve daire müdürlerinin de katıldığı ziyaretler Ağızboğaz köyü ziyareti ve burada yapılan okuma bayramı programı ile sona erdi.