Listede Yer Almayan Diyarbakırlı Vekillerden Ak Parti’Ye Tam Destek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)‘nin 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimler için gösterdiği listede yer alamayan mevcut milletvekilleri ile aday adayları, partiye destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)‘nin 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimler için gösterdiği listede yer alamayan mevcut milletvekilleri ile aday adayları, partiye destek vermeye devam edeceklerini söyledi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu ile Kutbettin Arzu, gönül verdikleri partilerinin hizmetinde olmaya devam edeceklerini belirtti. Aday adaylarından Aziz Özkılıç, İhsan Afşin ve Cengiz İzol da, ülkenin demokratikleşmesi adına aday adayı oldukları partilerinin destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

AK Parti’nin Diyarbakır listesinde ismi olmayan mevcut milletvekili Kutbettin Arzu, milletvekilliğinin bir meslek değil görev olduğunu vurguladı. Arzu, "Geçen dönem ben yaptım bu dönem başka arkadaşımız bu görevi yapacak. Genel merkezimiz böyle takdir etmiş, bizim listemizdir.” dedi. Siyasi partilerde halka hizmet adına görev yapıldığını belirten Arzu, 12 Haziran’dan sonra hizmet etmenin yol ve yönteminin değişeceğini kaydetti. Arzu, şunları söyledi: “Ben yine partimin içinde bölgenin ekonomik kalkınması ile ilgili çalışmalar yapacağım, projeler hazırlayacağım. Ben yine halkın hizmetinde olacağım, AK Partili olarak genel merkezin belirlediği liste için çalışacağım. Bu listenin başarılı olması için çalışacağız.”

MERDANOĞLU: HİZMETİMİZ DEVAM EDECEK

Aday gösterilmeyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu da, genel merkezin kararına saygılı olduğunu söyledi. Merdanoğlu, “Genel merkezimizin gösterdiği bu listeye saygım var. Ben AK Partiliyim, listedeki arkadaşlarımıza desteğimiz devam edecek.” dedi. Diyarbakır’da yaptıkları çalışmaların ortada olduğunu belirten Merdanoğlu, AK Parti’nin 68 bin oyunu 198 bine çıkaran kadroda görev alan biri olduğunu dile getirdi. Merdanoğlu, “Yine görevimizi yapacağız, görevimiz devam edecek ama başka bir alanda başka bir konuda. Listede olmam ayrı bir katkı sunar, olmamam ayrı bir katkı sunar tabii, bu gerçek. Çünkü aktif görev faktörü çok önemli. Liste genel merkezi takdiri, bize destek vermek düşüyor. Listede aday sıralamasına biraz daha önem verilebilirdi diye düşünüyorum. Çünkü bölgede bazı dengeleri görmek gerekiyor. Ben kendi seçim bölgemde çalışacağım. Halk kararını verecektir sonunda. Ben AK Partiliyim, listenin başarılı olması için gayret göstereceğim.” şeklinde konuştu.

Listede yer bulamayan aday adaylardan Aziz Özkılıç ise temayül yoklamasında ikinci sırada yer almasına rağmen milletvekili adayı olarak gösterilmediği için AK Parti‘ye olan bağlılığında bir değişme olmadığını söyledi. Özkılıç, “Genel merkezin ve sayın Başbakan‘ımızın tercihleri doğrultusunda ortaya çıkan bu tabloyu saygıyla karşılamaktayım. Bu bir hizmet yarışıdır, bayrağı bugün başkası devralır yarın başkasına verilir. Bizim partimizle gönül bağımız ve hizmetimiz devam edecek.” diye konuştu.