Dyo Resim Yarışması‘nın Ödüllü Eserleri Adana‘da Sergilendi

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel DYO Resim Yarışması‘nın 34‘üncüsünde ödüle layık görülen eserler, İstanbul, Bursa, İzmir ve Konya‘dan sonra Adana‘da sergilenmeye başladı.

Dyo Resim Yarışması‘nın Ödüllü Eserleri Adana‘da Sergilendi
75. Yıl Sanat Galerisi‘nde açılan sergiye, Adana Valisi İlhan Atış, Başsavcı Sabri Beytorun, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Gökoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Atış, sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirterek, "Adana‘da sanat adına çok önemli işler yapılıyor. Yerel sanatçılarımız uluslararası alanda kentimizi temsil ediyorlar. Bu alanda yatırımların devam etmesini diliyoruz" dedi. Atış, konuşmasının ardından

beraberindekilerle birlikte sergilenen eserleri inceledi, eserler hakkında bilgi aldı.

Bu yıl rekor katılımla gerçekleşen, Türkiye‘nin dört bir yanından ve Azerbaycan, Yunanistan, Hollanda, Fransa, İtalya ve İsviçre‘den bin 4 sanatçının, bin 609 eserle katıldığı DYO Resim Yarışması‘nda, 4‘ü pentür, 2‘si özgün baskı dalında 6 sanatçı ödül kazandı. Ayrıca 64 eser sergilenmeye değer bulundu. Pentür dalında Fatih Karakaç, İsmail Ateş, Mehmet Aslışen ve Mehmet Çevik, özgün baskı katagorisinde ise Ali Can Metin ve Şükran Ulucan‘ın eserleri, başarı ödülüne layık görüldü.

Kaynak: İHA