Bosca Tekstil Rusya Ve Ukrayna‘ya Yılda 180 Bin Adet Eşofman Dikiyor

Çorum‘un Sungurlu ilçesinde faaliyet gösteren Bosca Tekstil, Rusya ve Ukrayna milli takımları için yılda 180 bin adet eşofman dikiyor.

Rusya‘da ve Ukrayna‘da 7 tekstil fabrikası ile faaliyet gösteren Türk markası Bosca Tekstil San. Tic. Ltd. Şti., Çorum‘un Sungurlu ilçesine açtığı tekstil fabrikasında Rusya ve Ukrayna milli takımlarına yılda 180 bin adet eşofman takımı dikiyor. Sungurlu‘ya 2 milyon TL tutarında yatarım yaptıklarını söyleyen Bosca Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. ortağı Abdullah Karaman, şu anda fabrikada 120 kişinin istihdam edildiğini dile getirdi. Aylık 15 bin adet eşofman üretim yaptıklarını dile getiren Karaman,

önümüzdeki süreçte ayda 100 bin adet üretim yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Fabrikada eşofman, kayak montu, çocuk spor kıyafetleri üretimi yapıldığını açıklayan Karaman, Rusya‘da lig takımları, Rusya ve Ukrayna milli takım formalarının kendi fabrikalarında üretiminin yapıldığını kaydetti. Karaman, ayrıca İstanbul merkez olmak üzere, Yozgat Saraykent‘te de iş yerlerinin bulunduğunu belirtti.

Üretim yapmak için kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu dile getiren Karaman, İstanbul‘dan 10 uzman getirdiklerini, çalışan sayısını 500 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Fabrikalarında nakış, abbike ve lazer kesimi yapmaya başladıklarını söyleyen Karaman, bu bölüm için 70 işçiye daha ihtiyaçlarının olduğunu bildirdi. Bu çalışmanın sadece Anadolu bölgesinde, Ankara ve Eskişehir‘de olduğunu ve artık Sungurlu‘da da faaliyete geçtiğini dile getiren Karaman, ileriki zamanlarda yatırımların devam edeceğini söyledi.

Karaman, fabrikanın kurulmasından bugüne kadar konuda kendilerine destek veren Kaymakam Hulusi Şahin ve Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya‘ya teşekkür etti.

Kaynak: İHA