(Özel Haber) Has Parti 30‘Dan Fazla Başörtülü Aday İle Seçime Giriyor

Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 12 Haziran‘da yapılacak olan seçimler için 81 kadın aday gösterdiklerini bu adaylardan 30‘dan fazlasının başörtülü olduğunu açıkladı. Kurtulmuş, CHP‘nin kalesi İzmir‘den de başörtülü aday gösterdiklerini söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Yüksek Seçim Kuruluna sundukları aday listelerine ilişkin İHA‘ya açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, HAS Parti‘nin Türkiye‘nin 81 ilinden 550 aday ile seçimlere iddialı bir şekilde gireceğini belirterek, "Kapalı kapılar ardından parti başkanı ve etrafındakilerin yaptığı bir liste olmadı. Belli sayıda üye yapmış olan illerimiz üye yoklamaları yaptılar. Bu şekilde üye yapmamış olan illerimiz kendi teşkilatlarında çok geniş yoklamalar yaptılar. Biz ağırlıklı olarak

teşkilatlarımızdan gelen listeleri ağırlıklı olarak kesinleştirdik. Fevkalade çok güzel mülakat süreci yürütüldü. Genç, dinamik aday adayı profilimiz vardı. Bu listelere de yansıdı" dedi.

Kurtulmuş, listede 81 kadın adayı, 47 tane 30 yaşın altında adayları olduğunu ve toplumun her meslek grubundan da adayları olduğunu söyledi. 3 gayrimüslimin de partilerinden aday olduğunu anlatan Kurtulmuş, "İstanbul‘dan Polonya kökenli Katolik bir arkadaşımız, yine İstanbul‘dan Süryani kökenli bir arkadaşımız, İzmir‘de de Musevi yurttaşımız listelerimizden aday oldu. Hem son derece renkli, hem de toplumun tüm kesimlerine hitap eden ve Türkiye‘nin her bölgesini, her meslek grubunu, yaş grubunu temsil

eden bir aday listesi ortaya çıktı. Bundan sonrası adaylarımıza düşüyor. Bundan sonra herkes canla başla çalışarak halkın sesini en yüksek şekilde çıkaracak" diye konuştu.

Listede sürpriz isimlerin olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Çok nitelikli bir kadro var. Üniversitelerden gelen birçok arkadaşımız var. Bakanlık yapmış birçok arkadaşımız var. Milletvekilliği yapmış çok sayıda arkadaşımız var. Bunların içerisinde Zeki Kılıçarslan Türkiye Birleşik İşçi Partisi‘nin eski genel başkanı şu anda HAS partinin genel başkan yardımcısı İstanbul‘dan adayımızdır. Mehmet Bekaroğlu, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Hasan Basri aktan var" dedi.

ADAYLIK SÖZLEŞMESİ

Türkiye‘de bir ilki de gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, aday adayı olanların tamamıyla adaylık sözleşmesi imzaladıklarını söyledi. Kurtulmuş, "Burada iki şeye dikkat ettik. Bu süreç bir yarıştır. Aday adaylığı sürecinde hiçbir adayımız başka bir aday adayının aleyhine söz söylemeyeceği gibi aday olarak seçildikten sonra da seçim yarışında başka bir partinin aleyhine hiçbir şekilde dedikodu, iftira ve onun aleyhinde söz söylemeyecek. Bizim mücadelemiz bizim kavgamız kişiler arası bir kavga

değil. Biz Türkiye‘de bir yolun açılmasının mücadelesini veriyoruz. Gerçekten halkı iktidara taşıyacak bir siyasi kararlılıkla mücadele ediyoruz. Diğer partilerde görülen kırgınlıklar, birbirinin aleyhine laf söylemeler olmayacak. insanlar kendilerini anlatmak yerine başkasının üzerinden siyaset yapıyor. Biz bunlarının önüne geçmek için adaylık sözleşmesi ile önlemeye çalıştık. Bu da Türkiye siyasetinde bir ilktir" dedi.

"81 KADIN ADAYDAN 30‘DAN FAZLASI BAŞÖRTÜLÜ"

Kurtulmuş, aday listesinde 81 kadın aday bulunduğunu belirterek, "Bunlardan 30 küsuru başörtülüdür. Hep seçilecek yerlerde olan başörtülüdür. Şu adayın başı örtülü mü değil mi? şeklinde bir ayrım yapmadık. Kim başörtülüdür değildir bende bilmiyorum. Bizim için olan insan olmasıdır. İnsanların başında başörtüsü var diye onların ikinci sınıf muamelesi yapamayız. Başını örtmek ya da başını açmak insanların kendi tercihidir. Biz Türkiye‘de ortak bir sözün etrafında bütünleşmeye çalışıyoruz. Adalet duygusu

olmayan hiçbir adayımız yoktur. Başını örten de açan da var. Aday olarak müracaat eden her kadın adaya ilk 5‘de yer verdik. Tunceli adayımız birinci sırada, İstanbul‘da 4. sırada adayımız var. Ankara‘da 5. sırada adayımız var. Adana‘da 2. sırada adayımız var. İzmir‘de 2. sırada 3. sırada adayımız var. Seçilebilecek her yerde her ilde adayımız var. Doğu Anadolu birçok bölgeden kadın adayımız var. Bunlar seçilebilir mi seçilmez mi? Bunlara inanın ki hiç bakmadık" dedi.

Kaynak: İHA