Kılıçdaroğlu, Kızılay Güvenpark‘ta Halka Seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kabinedeki bakanların seçim bölgelerinin sahil bölgeleriyle değiştirilmesine ilişkin, "Çok iyi yapmışlar. Sahildeki bir kadın kardeşim diyecek ki sayın bakan benim çocuğum 9 yıldır işsiz sende 9 yıldır bakanlık yaptın. Ne yaptın bu ülkeye diye sormayacak mı?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi‘ni açtıktan sonra seçim otobüsüne binerek Kızılay Güvenpark‘ta vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, CHP listelerinde daha fazla genç daha fazla kadın olacak dediklerini hatırlatarak, "CHP statükonun değil, değişimin adresi olacak. Kadın sayısı 109, seçilebilecek yerlerdeki kadın sayısı 38, CHP tarihinde ilk kez bu kadar ağırlıklı kadın milletvekili çıkacaktır. Bütün kadınları CHP için çalışmaya davet

ediyorum. Bütün kadınlara bir şeyi hatırlatmak isterim, size seçme seçilme hakkını veren parti CHP‘dir. CHP sizin evinizdir. Size hem siyasal özgürlüğü hem de ekonomik özgürlüğü getiriyoruz" diye konuştu.

Ankara‘nın içinin boşaltıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "2002 yılında neydi? 2011 de ne oldu? Ankaralıların düşünmesi lazım. Ankaralı esnafın düşünmesi lazım. İçi boşaltılan bir kent konumuna geldi. Herkes borçlu. Borçların ödenebileceği bir ortamı CHP yaratacak. Esnafı borç batağından kurtaracağız. Halk bankası esnafın bankası olacak. Borçlarını temizleyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, bazı bakanların seçim bölgelerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Dün bana bir gazeteci arkadaşım sordu. AK Parti‘li bakanları sahillerde görevlendirmişler. Dedim çok iyi yapmışlar. Sahildeki bir kadın kardeşim diyecek ki sayın bakan benim çocuğum 9 yıldır işsiz sende 9 yıldır bakanlık yaptın. Ne yaptın bu ülkeye diye sormayacak mı? Bunları merak ediyorum."

CHP‘nin aday listesinde yer alan Sinan Aygün ve Emine Ülker Tarhan da seçim otobüsünde Kılıçdaroğlu‘nun yanında yer alarak halkı selamladı.

Kaynak: İHA