Ak Parti milletvekili adayları BDP' yi rahatlatırken, MHP' de şaşkınlığa yol açtı.

Ak Parti'nin açıkladığı Güneydoğu adayları arasında Diyarbakır adayı Galip Ensarioğlu, yazar Mehmet Metiner gibi sınırlı sayıdaki iddialı isim dışında isimlere yer vermemesi BDP'yi rahatlattırken, Türkeş'in küçük oğlunun Ak Parti'den aday gösterilmesi şaşkınlığa yol açtı.

Ak Parti milletvekili adayları BDP' yi rahatlatırken, MHP' de şaşkınlığa yol açtı.
Milletvekili aday listeleri (Son Detaylar)

MHP aday listesi açıklandı. MHP adaylarından kimileri listeye girebilirken kimileride liste dışı kaldı. 2011 MHP milletvekili adaylarının tam listesi burada. İşte MHP aday listesi 2011 ve sonrasında yaşanan gelişmeler...

Ak Parti'nin listesi BDP'yi rahatlattı

BDP'nin önceki gün açıkladığı bağımsız adaylarla seçime gireceği listede Diyarbakır, Van, Hakkâri, Batman ve Şanlıurfa'daki bazı isimler tabanda eleştiri konusu olmuştu. DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün, DTK'ya dört kontejan ayrılması ısrarında başarılı olması parti tabanında tartışılan konulardan birini oluşturuyordu.

Şerafettin Elçi'nin, Şırnak yerine Diyarbakır'a, Altan Tan'ın Mardin'den Diyarbakır'a kaydırılması, Aysel Tuğluk'un Van, Emine Ayna'nın ise Diyarbakır'dan aday gösterilmesi tabanda tartışma konusu olmuştu.

Buna karşın Ak Parti'nin Diyarbakır'da Leyla Zana ve Hatip Dicle'nin karşısına Kürt kimliği ile öne çıkan ve tabanda sevilen adayların gösterilmesi beklentisinin tam olarak karşılanmadığı yorumları yapıldı.

AK PARTİ ADAY LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

CHP ADAY LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MHP ADAY LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Ak Parti’nin aday listelerinin açıklanmasının ardından MHP Genel Merkezi’nde büyük şaşkınlık yaşandı

Ülkücü hareketin kurucusu ve lideri Alparslan Türkeş’in ilk eşi Muzaffer Türkeş’ten olan oğlu Tuğrul Türkeş’i, Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday gösteren MHP kurmayları, Ak Parti’nin listesinde Alparslan Türkeş’in ikinci eşi Seval Türkeş’ten olan oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş’i görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Ak Parti, 1978 doğumlu ekonomist Ahmet Kutalmış Türkeş’i, seçilme ihtimali de yüksek olan İstanbul 2. Bölge 7. sıradan milletvekili adayı gösterdi. Böylece, Alparslan Türkeş’in iki ayrı anneden olan oğulları, iki büyük partiden aday gösterilmiş oldu.

Türkeş’in küçük oğlunun Ak Parti’den aday gösterilmesi, Türkeş ismini sadece MHP listelerinde arayan haber merkezlerinde de şaşkınlığa yol açtı.