Girişimcilerin Ve Öğrencilerin Mobil Uygulamalarını Yarıştırdı

Avea’nın Ar-Ge Merkezi bünyesindeki İnovasyon Merkezi tarafından tertip edilen Mobil Uygulamalar Yarışıyor projesi girişimcilerden ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. 87 kişinin katıldığı yarışmada birinciliği Kaza Tespit Tutanağı uygulamasıyla Haluk Koca elde etti.

Avea’nın Ar-Ge Merkezi bünyesindeki İnovasyon Merkezi tarafından tertip edilen Mobil Uygulamalar Yarışıyor projesi girişimcilerden ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. 87 kişinin katıldığı yarışmada birinciliği Kaza Tespit Tutanağı uygulamasıyla Haluk Koca elde etti.

Kaza Tespit Tutanağı ile sürücüler kaza mahallinde bulunan araçlarını fotoğraflayıp güvenli bir yere çekebiliyor. Böylece daha süratli bir biçimde tutanak formu oluşturabiliyor.

32 uygulama ve 55 önerinin yer aldığı organizasyonun finalinde 10 proje yarıştı. Projeler; Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Google Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İpek Tunca ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat’tan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda; Haluk Koca Kaza Tespit Tutanağı uygulamasıyla birinci olurken, Barış Yurtçu Servisim Gelmiş uygulamasıyla ikinci, Burak Sungur ise Orada Kimse var mı? uygulamasıyla üçüncü oldu. Akıllı arayüz uygulaması Bilmo ekibi üyeleri Başarı Kubuzcu ve Faruk Toptaş’ın oldu.

Avea Mobil Uygulamalar Yarışıyor adlı organizasyonun sonunda birinci olan uygulamanın sahibi 15.000 TL para ödülü, ikinci olan uygulamanın sahibi İpad, üçüncü ise Blackberry Tourch kazandı. Ayrıca ilk 10’a giren tüm finalistler Avea İnovasyon Eğitimi almaya hakkı elde etti. Projenin finalinde söz alan Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin şunları ifade etti:

“Ar-Ge Merkezimizi açarken girişimcilere, KOBİ’lere, kurumsal müşterilerimize kendi fikirlerini ürüne dönüştürebilecekleri teknoloji ortamı sunacağımız sözünü vermiştik. İşte Avea Ar-Ge Merkezi bünyesindeki İnovasyon Merkezi’nin tertip ettiği Avea Mobil Uygulamalar Yarışıyor projemiz de bu sözümün arkasında durarak geliştirdiğimiz bir proje oldu.

Projemiz ile mobil uygulamalar konusunda yaratıcı fikirleri olan herkese fikirlerinin önünü açacak bir ortam oluşturduk. Yarışma boyunca isteyen katılımcılara Ar-Ge Merkezi’nde, uygulamaları konusunda çalışma imkânı sunduk. Yarışmacıların hiç bir programlama dili bilmeden mobil uygulama geliştirebilecekleri Smart Face platformu kullanıma açtık. Yarışma süresince bu platformun eğitimlerini de verdik. Ayrıca katılımcılara yönelik, workshoplar, seminerler, webinar ve potcast’ler düzenleyerek, kendilerine fikirleri için yeni ufuklar açtık. Önümüzdeki dönemde de Avea Ar-Ge ve Kuluçka Merkezlerimiz kapsamında farklı başlıklar altında bu tarz yarışmalara devam edeceğiz.”