Terör Operasyonunda 12 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul’da terör örgütüne yönelik operasyonlarda örgüt adana darp, tehdit, mala zarar verme, zorla maddi menfaat elde etme, güvenlik güçlerine karşı taşlı sopalı saldırı ve korsan gösteri gibi olaylara katıldıkları belirlenen 24 kişinin yakalandığı belirtildi.

İstanbul’da terör örgütüne yönelik operasyonlarda örgüt adana darp, tehdit, mala zarar verme, zorla maddi menfaat elde etme, güvenlik güçlerine karşı taşlı sopalı saldırı ve korsan gösteri gibi olaylara katıldıkları belirlenen 24 kişinin yakalandığı belirtildi. Emniyetten yapılan yazılı açıklamada şüphelilerin, vatandaşların ev ve iş yerlerinde terör örgütü adına tehdit edilmesinden molotof kokteylli saldırılara kadar 16 ayrı olaya karıştıkları ifade edildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 9 Nisan‘da sol bir terör örgütüne yönelik operasyonda şüphelilerin evlerine ve bulundukları derneğe yapılan baskınlarda biri kurusıkı 2 adet tabanca, 14 mermi, bir adet sahte nüfus cüzdanı, bir adet satır ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği dile getirildi.

    Yakalanan kişilerin Sultangazi’de çok sayıda korsan gösteri düzenlenmesi, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanılmasına izin verilmediği gerekçesiyle korsan gösteri yapılması, bir kişinin örgüt adına evinde, başka bir kişinin de iş yerinde tehdit edilmesi gibi olayların aydınlatıldığı belirtildi.

    Gözaltına alınanlardan 12’si adliyeye sevk edildi. Geri kalan 12 kişinin de yarın sevk edileceği belirtildi.