Öğrencilerden Polise 166. Yıl Ziyareti

Giresun Emniyet Müdürü Cemal Levent, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166.yıl dönümü dolayısıyla, sivil toplum örgütleri, temsilcileri ile bürokratlar ve çok sayıda urum ve kuruluşların temsilcilerini kabul etti.

Öğrencilerden Polise 166. Yıl Ziyareti
Giresun Emniyet Müdürü Cemal Levent, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166.yıl dönümü dolayısıyla, sivil toplum örgütleri, temsilcileri ile bürokratlar ve çok sayıda urum ve kuruluşların temsilcilerini kabul etti.

    Giresun Özel Çağrı Koleji öğrencileri de etkinlikler kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarını ziyaret ederek karanfil verdi. Polis kıyafeti giyen öğrenciler ilk olarak İl Emniyet Müdürü Cemal Levent’i makamında ziyaret etti. Özel Harekât Şube Müdürlüğü, Çarşı Polis Karakolu ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personellerini de ziyaret eden öğrenciler Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümünü kutladı.

    İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, Türk Polisi’nin başarısının en önemli unsurunun, halkın polise olan güveni ve desteği olduğunu vurguladı.

    Polis teşkilatının halka en iyi hizmeti verebilmek için sürekli yeniden yapılandığını, personel kalitesini yükselterek yeni teknoloji yakından takip ettiğini ifade eden Levent, "Ulusal hedefimiz olan Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde kısa sürede yeniden yapılanan Türk Polisi, hizmeti kalitesini her alanda artırmayı başardı. Bu gün polis teşkilatı AB’ye üye ülkelerin polis teşkilatlarının çoğundan daha başarılıdır. Kurulduğundan bu güne Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü korumak adına suç ve suçlulara karşı verdiğimiz mücadeledeki başarının en önemli unsuru halkın polise olan güven ve desteğidir. Polis vatandaş ilişkilerinde istenilen seviyeye ulaşabilmek ve kendimizi halkımıza daha iyi anlatabilmeyi ve tanıtabilmeyi en önemli görevlerimizden biri olarak görmekteyiz.” dedi.

    “POLİSİMİZ OLAYLARA HER ZAMANKİNDEN HIZLI MÜDAHALE EDEBİLİYOR”

    Emniyet Müdürü Cemal Levent, her geçen gün Giresun’un suç oranlarının giderek azaldığı bir huzur kenti haline geldiğini kaydetti. Levent, "Emniyet Teşkilatımızın Toplum Destekli Polislik faaliyetlerinin yanı sıra 115’in aranma oranın artırılmasını sağlamamız ilimizdeki suç oranının azaltmıştır. Zaten suç oranını düşük olduğu bir kent olan Giresun’da yaptığımız çalışmalar sonucu vatandaşın polise güvenini artırmış 155 hattını arama sayısı 2007 yılında bin 300’den bugün 7 binin üzerine çıkmıştır. Vatandaşın bu duyarlılığı sayesinde ekiplerimiz en fazla 5 dakika içerisinde olay yerine ulaşabilmektedir.” dedi.

    REKTÖR CAN: EMNİYET TEŞKİLATI KUTSAL GÖREV YAPMAKTADIR

    Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can ise “Emniyet Teşkilatı, her yerde ve her şartta çalışarak, üslendiği kutsal görevi, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olarak büyük bir hizmet aşkıyla ifa etmiştir.” dedi.

    Rektör Can, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166.yıl dönümü dolayısıyla, yayımladığı kutlama mesajında, polis teşkilatının kuruluşundan bu yana, gece gündüz demeden çalışan, görevini fedakârlık ve azimle yerine getiren, kişi hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeniyle halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması konularında takdire şayan bir çaba içerisinde olduğunu belirti.