Hakimden Sakık’A: Siz De Hukuk Mücadelesi Veriyorsunuz

Muş İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Engin Bedir, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın Meclis‘te en çok dikkat çeken kişi olduğunu söyledi.

Muş İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Engin Bedir, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın Meclis‘te en çok dikkat çeken kişi olduğunu söyledi.

    BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Sırrı Sakık ve Demir Çelik, bugün resmi müracaatta bulundular. Parti binasından bir grup partiliyle yürüyerek Adalet Sarayı’na gelen Sırrı Sakık ve Demir Çelik, İl Seçim Kurulu Başkanı’na dosyalarını teslim ettiler. Sakık ve Çelik’in dosyasını kabul eden Hakim Engin Bedir, Sakık’ı yakından takip ettiğini belirtti. Sakık’ın bir şekilde ülkeye hizmet ettiğini ifade eden Engin Bedir, “Sayın Sakık’ı ben her zaman takip ederim. Özellikle Sayın Sakık’ın giyimini çok beğeniyorum. Şu anda Meclis‘te en çok dikkat çeken insansınız. İnsan kılık kıyafetiyle karşılanır, bilgisiyle uğurlanır. Hak hukuk mücadelesinde örnek olarak gösterdiğim vekillerden birisiniz. Yıllardan beri sizi takip ederim. O yönden çok bilgili, kültürlüsünüz.” dedi.

    Ülkedeki insanları hamura benzeten Bedir, sözlerini şöyle sürdürdü; “72,5 milyon insan bir şekilde ülkemizde hamur olmuşuz. Bu hamurda da çok güzel bir tuz var. Helvanın içerisinde az miktarda tuz vardır ve o tuz olmazsa o helvanın tadı güzel olmaz. Ülkem çok güzel değerlere kadir olmuş ve bunda sizin de katkınız var. Her zaman için hakkı hukuku yasal çerçevede aramak çok güzeldir. Ben inanıyorum ki çok güzel şeyler bizleri bekliyor. Sizlerin de katkısıyla ülkemiz çok daha güzel günlere kavuşacaktır. Yani hayal denen şeyler gerçekleşiyor. 13 yıl önce İstanbul’da seyyar bir satıcıda Kürtçe müzik çalıyordu. İnsanlar böyle tepkiyle gezerdi. Bugün televizyonu açtığınızda TRT Şeş, Denge TV’de 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor. Ben bundan çok zevk alıyorum. Biz de Kürtçe müzik dinleyip zevk alabiliyoruz.”

    Kimsenin oylarla ilgili tereddüdü olmaması gerektiğini altını çizen Bedir; “Bizler sizlerin tek bir oyunuza dahi dik duracağız. Her türlü şeye de biz açığız. Siz demokratik bir mücadele veriyorsunuz. Bir oyunuz bile zayi olmayacaktır. Yeter ki o oy, halkınız tarafından size verilsin.” diye konuştu.

    Adalet Sarayı çıkışında gazetecilerin Hakim Engin Bedir’in konuşmalarıyla ilgili sorularını cevaplandıran Sırrı Sakık ise şöyle konuştu: “Hakim kardeşimiz düşüncelerini özgürce ifade edebiliyorsa Türkiye demokrasi güçlerinin ve Kürt halkının ödemiş olduğu ağır bedelin bir yansımasıdır. Bu ülkede yaşayabilmenin bedelini çok ağır ödedik. Ama geldiğimiz nokta olumludur. Bu tür söylemler Türkiye demokrasisine katkı sunar ve bu tür seslerin daha da yükselmesi gerekir. Herkes bulunduğu yerde demokrasiye katkı sunmalıdır. Özellikle hepimizin sığınacağı yer hukuktur. Hepimiz huzurun ve hukukun ülkesini yaratmaya çalışıyoruz.”

    Sırrı Sakık ve Demir Çelik’in yaptığı konuşmanın ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı.