Kuşadası Engelliler Köyü Öğrencileri İbramaki Sanat Galerisi‘ni Gezdi

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi‘nde açılan "3 kadın 3 Sanat 3 Yorum" sergisini Kuşadası Engelliler Köyü öğrencileri ziyaret etti.

Petra Koç ebru, Elke Krüger suluboya ve Emine Ayhan yağlıboya resimlerini sergileme amaçlarını; Türkiye - Almanya arasında kültürel ilişkileri teşvik etmek, sanatın birleştirici bir köprü yönüyle karma bir sergi açtıklarını söylediler.

Petra Koç 1982‘den beri Kuşadası‘nda yaşadığını seramik ve ebru çalışmalarını sürdürdüğünü, Engelliler köyündeki öğrencilere de ebru sanatını öğrettiğini ve birlikte çok yararlı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Elke Krüger‘de Güzelçamlı‘da yaşadığını Doğa-Kültür ve Sanatı suluboyaları ile yansıttığını vurguladı. Dilek Milli Park‘ından çok etkilendiğini ve resimlerinde bu konuları yansıttığını belirtti. Emine Ayhan, doğa konulu resimlerini ve Aydın Birincisi Ege üçüncüsü olan GelinSergi açılışında

konuşan Engelliler Derneği Başkanı Canan Güler ise sanatçı arkadaşlarının öğrencilere de atölye çalışması yaptırdıklarını, sergi, konser, tiyatro gibi etkinliklerden engelli öğrencilerin çok hoşlandığını söyledi.

Kaynak: İHA