Kügiad Başkanı Ahmet Volkan Turgut:

EGAFED Başkan Yardımcısı ve KÜGİAD Başkanı Ahmet Volkan Turgut, ”Öyle bir çağda yaşıyoruz ki; memlekette olup bitenler, ister olumlu ister olumsuz olsun en önce ekonomiyi etkiliyor. İktisadi alandaki değişimler ise, zincirleme bir etki oluşturuyor”dedi.

Turgut, katıldığı EGAFED yönetim kurulu toplantısındaki izlenimleri Kütahya kamuoyu ile paylaştı. Marmaris GİAD ev sahipliğinde yapılan olağan yönetim kurulu toplantısına KÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bintepe ile katıldıklarını söyleyen Turgut, EGAFED’in gündeminde her zaman olduğu gibi yine ekonominin olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin her zaman yoğun gündemleri olan bir ülke olmaya devam ettiğini söyleyen Turgut, ”Uluslar arası alanda, iç politikada ve ekonomide sürekli bir gündem değişimini yaşamaya devam ediyoruz. Bir takım küresel sorunlar da ülkemizi doğrudan ilgilendiriyor. Japonya’da meydana gelen depremin nükleer bir felakete doğru gittiği yönünde bilgiler geliyor. Japon ekonomisindeki üretim daralması bütün piyasaları olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Genç işadamları olarak Türkiye’nin sorunları karşısında hassas olduklarını ve gündemi takip etmeye devam edeceklerini kaydeden Volkan Turgut, ”Bu yoğun gündem ortamında da hiç şüphesiz bizlerin, yani işadamlarının en önemli gündemi ekonomi olacaktır. Demokrasisine paralel ekonomisini de büyüten bir Türkiye özlemi içinde olmaya, bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki; memlekette olup bitenler, ister olumlu ister olumsuz olsun en önce ekonomiyi etkiliyor. İktisadi alandaki değişimler ise, zincirleme bir etki yaratıyor. Örneğin bir yerde üretim yeterince yoksa imalat yeterince yoksa istihdam yeterince yoksa o yerde yeterince demokrasi, yeterince hukuk, yeterince dayanışma, yeterince hoşgörü de olmuyor. Veya tam tersi hukukun olmadığı bir yerde, ekonomi de sakat kalıyor. O halde sosyal konular, politik konular ve iktisadi konular birbirini her zaman etkiliyor, etkilemeye de devam edecek. Bu anlamda bizler sivil toplum örgütü olarak da her anlamda ülkemize yol göstermeye, olumlu projeler üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA