Gümüşhane Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Öğrencileri Münazarada Buluştu

Gümüşhane Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, coğrafya derslerinde “Nüfus ülkelerin kalkınmasında itici bir güç müdür?” konulu münazara gerçekleştirdi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi salonunda yapılan faaliyete, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Taş ve Mesut Olgun, Şube Müdürü Altan Ekmen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Fatih Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yaşar Gül ve Kanuni Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Murat Eskicioğlu katıldı.

Münazaracı öğrenciler Elif Bayrak, Semanur Kanat ve Hasret Nazlıhan Öztürk, “Bebekleri Çok Seviyoruz” isimli grup ile etkinliğe katılırken, Aslıhan Yıldız, Başak Bayrak ve Kevser Çimen’den oluşan üçlü “Sağlıklı Bir Toplum İstiyoruz” grubu içinde görüşlerini savundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, derslerin yanında bu tür sosyal etkinliklere zaman ayırmanın, eğitim açısından çok faydası olduğunu belirterek, “Bu tip çalışmaların bundan sonra da devam etmesini istiyorum. Öğrencilerimizin fikirlerini özgürce beyan etmede gösterdikleri medeni cesaretten dolayı tebrik eden Yıldırım; Bugün büyük bir iş başardınız, kendinizi gerçekleştiren, becerilerinin farkında olan ve özgüvenli çocuklarımızın yetiştirdiğini gördük. Bunu yaparken içinde bulundukları duruma çabuk uyum sağlama ve karşı fikir üretme hünerlerini geliştirdiler. Bu çocukları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Nihat Olgun ise okulda sık sık bunun gibi etkinliklere yer verdiklerini, öğrencilerin bu tür çalışmalardan zevk aldığını kaydederek, “Salonumuz da bu faaliyetler için çok müsaittir. Gündüzleri kültürel etkinlik, akşamları ise pansiyonlu öğrencilerimiz eğlence türünde faaliyetler yaparak zamanlarını dolu dolu geçirmektedirler” ifadelerini kullandı.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve Coğrafya Öğretmeni Necmettin Çapoğlu’nun rehberliğinde münazaraya hazırlanan öğrenciler, “Nüfus ülkelerin kalkınmasında itici bir güç müdür?” adlı konuyu kalabalık bir izleyici grubu önünde kıyasıya tartıştılar. Zevk ve heyecan dolu bir atmosfer içinde geçen münazaranın sonunda öğrenciler, izleyenlerden büyük takdir topladı.

Münazaranın sonunda davetlilerle hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, heyecanlarını gizleyemedi ve “Bugünkü etkinliğimizi sürekli hatırlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA