Cumhurbaşkanı Gül Eğitime Katkı Veren Hayırseverleri Plaketle Ödüllendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında ünlü sanatçı Seda Sayan‘ın da bulunduğu eğitime katkı veren hayırseverleri plaketle ödüllendirdi.

Tokat‘ta bir dizi temasta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Garnizon Komutanlığı ve Tokat Belediyesi‘ni ziyaretinin ardından Cuma namazını Ali Paşa Camii‘nde kıldı. Cuma namazı çıkışında ise kendisini bekleyen Tokatlıları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerle fotoğraf çekildi. Tokatlıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Gül, Grand Ballıca Oteli‘nde düzenlenen törene geçti. Tokat Valisi Şerif Yılmaz‘ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Gül, eğitime katkı veren sanatçı, işadamı ve

vatandaşları plaketle ödüllendirdi. Ünlü Sanatçı Seda Sayan, Cumhurbaşkanı Gül‘ü çok sevdiğini ve sempati duyduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Cumhurbaşkanı Gül, "Karşılıklı sevgi ve saygıya önem göstermemiz gerekir. Ayrı düşüncelerimiz olacaktır. Türkiye büyük bir ülke. Ayrı, farklı dini inançlar olacaktır. Etnik yapılar olacaktır. Bunlar bu ülkenin zenginlidir. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Kanunlar, yasalar önünde hepimiz birbirimize eşitiz. Kim vatanı, milleti, insanlığa daha büyük hizmeti varsa, o önemlidir açıkçası. Ama yasalar açısından hepimiz birbirimize eşitiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, eğitime katkı verenlere teşekkür ederek, "Bazı şeylerin taklidi iyi değildir ama güzel hareketlerin, güzel vasıfların onları taklidi, tekrarlanması güzeldir. Aramızda böyle güzel vasfı alanlar varsa onları toplum olarak takdir etmeliyiz" diye konuştu.

Okul yaptırarak eğitime destek veren hayırseverler; Ali Tepe, Hasan Uslu, Prof. Dr. Erol Turaçlı, Ahmet Ali Kulaç, İsmet Erdem, Birsen Yakar, Ömer Faruk Dinçer, Şeraffetin Dinçer, Cemallettin Dinçer ve ünlü sanatçı Seda Sayan, Cumhurbaşkanı Gül tarafından plaketle ödüllendirildi.

Törene Vali Şerif Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Zeyid Aslan, Hüseyin Gülsün, Dilek Yüksel, Osman Demir, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ve GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin katıldı.

Kaynak: İHA