Ak Parti’De Temayül Yoklaması Hazırlıklarına Başlandı

AK Parti’de milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamasının 19-20 Mart tarihlerinde yapılacağını belirten Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, “İlk kez temayül yoklaması sonuçları oylamanın ardından sayılarak kamuoyuna açıklanacak” dedi.

İl Başkanı Muzaffer Kutlu, genel merkezin temayül yoklaması ile ilgili yapılacak tarihi belirlediğini ifade ederek “Türkiye genelinde 19-20 Mart tarihlerinde yapılacak temayül yoklaması bu yıl bir ilke de sahne olacak. Bu yılki yoklamada köy ve mahalle başkanları, belde yöneticileri, kadın, gençlik kolları üyeleri de oy kullanacak. Geçtiğimiz seçim öncesi yapılan temayül yoklamasında yaklaşık 500 kişi oy kullanırken, bu temayül yoklamasında oy kullanacak kişi sayısı bin 500 ile 2 bini bulacak. Yoklamaya il başkanları ile mevcut milletvekilleri dahil edilmeyecek” dedi.

Başkan Kutlu, bu yoklamanın geçtiğimiz seçimdeki yoklamaya göre büyük farklılıklar göstereceğini de belirterek, “Geçtiğimiz seçim öncesi yapılan temayül yoklamasındaki sonuçlar kamuoyuna açıklanmamıştı. Bu yıl ise genel merkezimizin aldığı karar gereği sonucu oylama bitiminde tek tek açıklayacağız. Ancak buradan şunu açıkça belirtmek istiyorum. Bu sonuç bağlayıcı ve belirleyici bir sonuç değil. Bu sonuç genel merkezimize yol gösterici olacak. Kesin kararı genel merkezimiz verecek” dedi.

MKYK’de alınan prensip kararı ile belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyelerinin milletvekili aday adaylığına sıcak bakılmadığını da belirten Muzaffer Kutlu, “Bu konuda yazılı bir durum söz konusu değil. Ancak genel merkezimiz bu konuda ilgili birimleri uyararak aday olmamalarını istedi. Şuan resmi olarak 1 milletvekili aday adayı başvurumuz var. 14 aday adayımızın da birkaç gün içinde aday adaylıklarını yapacaklarını biliyoruz. Bu sayının ilimizde 20-25’e ulaşmasını bekliyoruz. Partimize gösterilen ilgi bizi memnun ediyor” dedi.

Kaynak: İHA