Taşucu‘na 70 Bin Metre Kanalizasyon Borusu Döşenecek

Mersin‘in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesi kanalizasyonuna kavuşuyor. Taşucu Belediyesince Reşadiye Mahallesinde kanalizasyon temel atma töreni yapıldı.

Kurban kesilerek yapılan temel atma törenine MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MHP İlçe Başkanı Özer Özel, Taşucu Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İhale keşfi yaklaşık 9 milyon lira olan Taşucu Kanalizasyon İnşaatı ile Reşadiye, Cumhuriyet, Mansuriye, Yeni Mahalle, Kum Mahallesi, Bolacalı koyuncu Köyü ile önceden kısmen yapımları tamamlanmış olan Çavuşbucağı ve Gülümpaşalı köylerinin toplam 68 bin 800 metre kanalizasyon şebeke inşaatı tamamlanmış olacak.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş yaptığı konuşmasında, "Bu inşaat ile beldemizin çehresi değişecek. Vatandaşlarımız sivri sinek ve pis kokudan kurtulmuş olacaklar. Yapımına başlanan inşaatla, biri Kum Mahallesinde diğeri de Reşadiye Mahallesinde olmak üzere iki adet terfi istasyonu ve muhtelif çaplarda 68 bin 800 metre boru döşemesi yapılacak. Taşucu kanalizasyon inşaatı işinin ihale keşfi yaklaşık 9 trilyon olarak belirlenmiş olup, ihalesi, iller bankası Genel Müdürlüğünce yapılmıştır. İhale 5.690.020.53 bedelle Hasçalık İnşaat Şirketi ve Numanoğlu İnşaat Şirketinin ortak girişiminde kalmıştır. İhaleye ilişkin sözleşme 5 Ocak 20011 tarihinde, yer teslimi ise 20 Ocak 2011 tarihinde yapılmıştır. İhale bedeli olan 5.690.020,53 TL. nin yarısı yani 2.845.010,26 TL. si İller Bankasınca Belediyemize hibe olarak aktarılmış, geriye kalan diğer yarısı ise 180 ay vadeli yani 15 yıllık kredi kullanılarak belediyemizce karşılanacaktır. Kanalizasyon inşaatı işinin tamamlanması süreci 800 gün olup bu süre içerisinde yapım işinin tamamlanmasına müteakip sistem devreye sokulacak ve Taşucu‘nda sivrisinek, foseptik akmaları ve etrafa yayılan kötü kokular dahil birçok sorun çözülecektir. Halkımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Taşucu‘na yakışır bir hizmetin yapıldığını dile getiren MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural ise yaptığı konuşmasında, "Belediye Başkanımızla birlikte İller Bankası ve Bayındırlık Bakanlığını büyük uğraşlar verdik. Sonunda güzel bir hizmetin buraya gelmesini sağladık. Belediye başkanımız Yaşar Açıkbaş‘a ve ekibine bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederi. Turizmin cenneti olarak gördüğümüz Taşucu yapılacak olan bu hizmetle ufkunu daha da genişletecektir" diye konuştu.

Tören sonunda Taşucu halkından bazı kadınlar, Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş‘a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA