Hain ilan edilen Mehmet Metiner CNN TÜRK'e konuştu
Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı grubun hain ilan edip tehdit ettiği üç isimden biri olan gazeteci yazar Mehmet Metiner, "Bugüne kadar ne söylediysem bundan sonra da söylemeye devam edeceğim" diye konuştu.

TAK, internetten yazar Muhsin Kızılkaya, gazeteci Mehmet Metiner ve sanatçı Şivan Perwer'i "hain" ilan ederek hedef haline getirdi.
Gelişmeler üzerine İstanbul Emniyeti, Kızılkaya'yı arayarak kendisine koruma verileceğini belirtti. Taraf gazetesin ekonuşan Kızılkaya, "Yaşamını Kürt dili ve Kürtlerin özgürleşmesine adayan biri olarak, bir Kürdün beni öldüreceğine ihtimal vermiyorum" dedi.
Gazeteci yazar Mehmet Metiner ise "Bugüne kadar ne söylediysem bundan sonra da söylemeye devam edeceğim" dedi ve ekledi, "Hiç kimsenin beni ölümle tehdit etmesine izin vermem."
