Filistinli Tiyatrocular, Oyunlarıyla Kadın Haklarına Dikkat Çekmeye Çalışıyor

Dünya kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nü kutlamaya hazırlanırken, Filistinli tiyatro sanatçıları da sergiledikleri oyunlarla Gazze‘deki kadınların haklarına dikkat çekmeye çalışıyor.

İsrail‘in ablukası nedeniyle işsizlik ve acının sürdüğü Gazze‘deki kadınların 5 yıldır bölgede mahsur kaldığına dikkat çeken oyuncular, çoğunlukla Filistinli kadınların acılarını ve karşılaştıkları zorlukları ele alıyor.

10 yıldır oyunculuk yapan 7 çocuk annesi Filistinli Inas El Sakka, tiyatro sayesinde mesajlarını yetkili kişilere ulaştırmaya çalıştığını belirterek, Gazze gibi bazı Arap ülkelerinde yasak olan ve yapılmasına izin verilen konular olduğunu söyledi.

Abluka altında olan Gazze‘de halkın büyük kederi ve acısı olduğunu ifade eden Sakka, insanların anlaması güç olan şeyler olduğunu ancak halkın saygısını kazanmak için uzun süre sabrettiğini söyledi.

Sabrı sonucunda arkadaşlarıyla birlikte sahneye çıkabildiklerini ifade eden Sakka, keder ve acının hüküm sürdüğü Gazze‘de halka, yapılan işin ciddiyetini göstermeleri gerektiğini, bu yüzden de oyunlarında halkın karşılaştığı zorlukları ele aldıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA