Gazetecilerden, Tutuklanan Nedim Şener‘in Eşine Ziyaret

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) üyesi bazı gazeteciler, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener‘in eşini ziyaret edip, kendisine destek verdiler.

GÖP adına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Saymanı Gülseren Güvener, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Sekreteri Cemal Sonsay ve gazeteci-yazar Haluk Şahin‘in de aralarında bulunduğu bir grup, Nedim Şener‘in eşini ziyaret etti. Şener‘in Bakırköy‘de bulunan evine gelen gazeteciler, eşi Vecide Şener ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından bir açıklama yapan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, "Bugün tutuklu gazeteci meslektaşlarımıza destek vermek

için buradayız. Türkiye‘deki 25‘i ulusal, 60‘ı yerel medyayı temsil eden Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak buraya geldik. Aralarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Enstitüsü Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri burada. Sevgili Nedim Şener‘in eşi Vecide Şener‘i ziyaret ettik. Kendisine sevgilerimizi ve desteğimizi ilettik. Buradan da Ahmet Şık‘ın eşi Yonca Şık‘ı ziyarete gideceğiz" dedi.

Son tutuklamalarla Türkiye‘deki tutuklu gazeteci sayısının 63‘e çıktığını anlatan Güneş, "2000 bin gazeteci yargılanıyor, 4 bin gazeteci hakkında soruşturma sürüyor. İçişleri Bakanı basın özgürlüğünün ABD‘den daha özgür olduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanı da yaptığı açıklamada ‘kaygı duyuyoruz‘ diyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, üzüntü duyduğunu ifade etti. Biz hükümetin üzüntü ve kaygı gibi duygularının dışında gazeteci meslek örgütlerinin taleplerine bir yanıt vermesini istiyoruz. Hükümete

muhalif her gazetecinin bir terör örgütünün üyesi olmak ya da halkı kin ve isyana teşvik etmek gibi suçlarla suçlanması kamu vicdanını yaralar durumda. Hem uluslararası hem de ulusal kamuoyunca bu tepkileri hep birlikte görüyoruz. Umarız hükümet bu talepleri ve tepkileri dikkate alır" diye konuştu.

Güneş, "Nedim Şener‘in eşi nasıl? Neler hissediyor?" sorusu üzerine de, "Kendisi hassas ama eşine destek veriyor. İyi bir haber duymak istiyor. Çocuklarına gazeteciliğin, kalemin ve kitabın zararlı bir şey olmadığını anlatıyor. Ülkede kalem ve kitap bulundurmak tehlikeli hale geldi. Bunların tehlikeli olmadığını çocuklarına anlatıyor" dedi. Sibel Güneş ayrıca, bu süreçte neler yapılması gerektiğini konuşmak üzere Salı ya da Çarşamba günü bir toplantı düzenleyeceklerini vurguladı.

Öte yandan, Nedim Şener‘in komşularının kendisine destek vermek amacıyla evlerinin camına Atatürk posteri ve Türk bayrağı astıkları görüldü.

Kaynak: İHA