Bakan Yıldız‘ın Sakarya Ziyareti

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak‘ta meydana gelen göçüğe ilişkin, "Biz, iş sağlığı ve işçi güvenliğiyle ilgili her şeyin yapılmasını istiyoruz. Yaptığımız denetimlerde 200‘e yakın maden ocağı arasından sınıfı geçemeyenler oldu" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pamukova‘da katıldığı töreninin ardından yapımı devam eden ve Türkiye‘de tek olma özelliğini taşıyan Biogaz Tesislerine geçti. Burada yöneticilerden çalışmalar hakkında brifing alan Yıldız, ‘biogaz‘ı çok önemsediğini, çevreye zararlı olan katı atıkların bertaraf edilmesi ve enerji üretimine dönüşmesinin Türkiye ekonomisi açısından büyük katkı sağlayacağını söyledi. Brifing sonunda yöneticiler, Bakan Yıldız ve emeği geçenlere plaket verdi. Yıldız, daha sonra

Pamukova‘dan ayrılarak AK Parti Sakarya İl Teşkilatına geçti. İl binasında AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Bakan Yıldız‘a Sakarya‘ya yaptığı katkılardan dolayı bir plaket verdi. Parti İl binasında, gazetecilerin "Ergenekon" soruşturması kapsamında gazetecilerin tutuklanmasına ilişkin sorularına, "Bugün konumuz enerji, full enerji konuşacağız" dedi.

Zonguldak‘ta bir maden ocağında meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü göçükle ilgili soruya ise Bakan Yıldız, "Bununla alakalı gerekli işlemler yapılacaktır. Kaçakla mücadelemiz devam ediyor. Biz her şeyin kuralına uygun yapılmasını istiyoruz. Biz İş sağlığı ve işçi güvenliğiyle ilgili her şeyin yapılmasını istiyoruz. Denetimlerde 200‘e yakın maden ocağından sınıfı geçemeyenler oldu. Bununla alakalı işlemler yapılıyor. Biz hem yerli kömürün çıkmasını, hem de sağlıklı bir şekilde çıkmasını istiyoruz. Bununla

alakalı bütün işlemler devam edecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı iş müfettişleri denetimlerine devam edeceklerdir" diye konuştu.

Bakan Yıldız, daha sonra AK Parti Sakarya İl binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda partililerle bir araya geldi. Basın mensuplarının kısa süre görüntü almasının ardından toplantıya geçildi. Bakan Yıldız, toplantının ardından Sakarya‘dan ayrılarak Ankara‘ya hareket etti.

Kaynak: İHA