Sungurlu‘da İçki Ve Sigaranın Zararları Anlatıldı

Çorum‘un Sungurlu ilçesinde Yeşilay İlçe Temsilciliği tarafından ‘İçki ve Sigaranın Zararları‘ konulu bir konferans düzenlendi.

Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu‘nda düzenlenen konferansa; Kaymakam Hulusi Şahin, Emniyet Müdürü İsmail Maden, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı, sigara ve içki gibi zararlı maddelerin hastalıklara iyi geldiği yolundaki sözlerin doğru olmadığını, sıvı ve katı bütün uyuşturucuların insan vücudunu tahrip ettiğini söyledi.

İçkinin kesinlikle ilaç, gıda, besleyici ve şifa dağıtan maddeler olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Özyazıcı, "Sigara dumanında 4 binden fazla zararlı madde var. Tek bir sigarada 3 miligram nikotin bulunurken iki paket sigarada 120 miligram nikotin var. Bu miktar nikotini insan vücuduna direkt verirsek o insan anında ölür. Ama sigara ile nikotin aşama aşama vücuda alındığından zararı birden gözükmüyor. Sigara içen insanla içmeyen insan arasında çok fark var. En başta, sigara içmeyen insan daha dinamik

olur" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Kaymakam Hulusi Şahin, Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı‘ya teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: İHA