Vurularak Yakalanan Cinayet Zanlısı, Ağabeyiyle Birlikte Hakim Karşısına Çıktı

Bursa‘nın Karacabey ilçesinde aracını gasp ettiği sigara dağıtıcısını başına kurşun sıkarak öldürdüğü iddia edilen sanık, ağabeyiyle birlikte ilk kez hakim karşısına çıktı.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde, "gasp için adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık N.Ş. (42) ile olaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ağabeyi N.Ş. (45) hakim karşısına çıktı. Cinayetin ardından kaçmak isterken jandarma tarafından vurularak yakalanan N.Ş., "Ben kimseyi öldürmedim. Ben cezaevinden firar etmiştim. Olay günü de babamın olay yerine yakın arazisinde saklanıyordum. Benim o bölgede bulunmam sebebiyle cinayeti üzerime atmaya çalışıyorlar. Benim bu olayla hiçbir ilgim yok"

dedi.

Ağabeyinden kaçma konusunda yardım aldığı iddialarını da yalanlayan N.Ş., "Olayın olduğu gün ağabeyim N.Ş. ile hiç bir araya gelmedik. Benim kaçmak için kayık almaya karar verdiğim ve pazarlık yaptığım iddiaları asılsızdır" diye konuştu.

Ağabey N.Ş. ise, maktulü dükkanına sigara bıraktığı için tanıdığını belirterek, "Onunla bir samimiyetim yoktur. Olay günü traktörümle tarlama gitmiştim. Olayın olduğu yere yakın tarlam var. Beni orada görenler olmuş. Benim maktulün ölümüyle hiçbir ilgim yok" ifadelerini kullandı.

Duruşmada müşteki olarak dinlenen maktulün babası A.Ş. ve eşi N.Ş., sanığın cezalandırılmasını istedi. Eşini kaybetmenin acısını yaşayan N.Ş., kocasının tutuksuz sanık N.Ş.‘den 800 lira alacağı olduğunu söyledi. Olayla alakalı 8 şahidin ifadesini alan mahkeme, sanığın tahliye talebini reddederek davayı erteledi.

Kaynak: İHA