Öğrenci Merkezli Eğitim İçin Ksü’De Toplanacaklar

Bologna süreci kapsamında yeniden yapılandırılan yükseköğretim sisteminde öğrenci merkezli eğitim hedefi doğrultusunda öğrencilerinin görüş ve düşüncelerinin yansıtılacağı bölge çalıştayı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) gerçekleştirilecek.

KSÜ’den yapılan yazılı açıklamada, bölgede eğitim veren birçok üniversiteden akademisyenler ile öğrenci konseyi başkanı ve öğrenci temsilcilerinin katılacağı çalıştayın 11 Mart’ta yapılacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çalıştay’a Yükseköğretim Kurumundan temsilciler, Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) Başkanı, Osmaniye Korkut Ata, Gaziantep, Gazikent, Zirve, Kilis 7 Aralık, Mustafa Kemal, Adıyaman, İnönü, Cumhuriyet, Çukurova, Mersin, Çağ, Toros, Niğde, Bozok ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanları ve öğrenci temsilcileri olmak üzere yaklaşık 110 kişi katılacaktır. 11 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilecek program kapsamında; Müzik dinletisi, öğrenci etkinliği, öğrenci merkezli eğitimin önemi ve içeriği konulu oturum, iş yükü hesabı ve program çıktısı çalıştayları, çalıştay çıktılarının değerlendirilmesi ile öğrenci görüş ve katkıları bölümleri yer alacaktır.”

Kaynak: İHA