Manisa Ziraat Odası Başkanı Sorman‘dan Söke‘ye Dostluk Ziyareti

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, önceki dönemlerde birlikte çalıştığı Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş‘ı ziyaret etti.

Ege Bölgesi‘nde üreticilere yönelik sosyal çalışmalarıyla dikkat çeken Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Söke Ziraat Odası‘nın yeni yönetimine sürpriz bir ziyarette bulundu. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ile arkadaşlıkları 1997‘ye dayanan Sorman ile Kocabaş‘ın buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Sorman, ziyarette yaptığı açıklamada, seçmen üreticilerin içlerinden çıkan adaylara destek vermelerini arzu ettiklerini belirterek, "Yıllarca Meclis‘e gidecek vekillerimizin çiftçi, üretici kökenli olması için mücadele verdik. Üreticilerimiz mutlaka bölgelerinde siyasi görüşü, partisi ne olursa olsun çiftçi kökenli, üreticinin çilesini, sıkıntısını çok iyi bilen adaylara destek vermeli" dedi.

Türk tarımında Ege Bölgesi‘nin çok ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Sorman, "Ege Bölgesi gerek kültür tarımında, gerek üretimde, gerekse ihracata yönelik tarım ürünlerinde önemli bir merkez. Gönlümüzden yeni dönemde görev yapacak olan Tarım Bakanının Ege Bölgesi‘nden çıkması. Bu görüşümüzü her platformda savunup, dile getireceğiz" diye konuştu.

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman‘ın sürpriz ziyaretinden memnun kaldıklarını dile getiren Kocabaş ise, "Aydın genelinde olduğu gibi Ege‘nin dört bir yanında üretici olarak yaşadığımız birçok ortak sorun var. Çözüm noktalarında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak her zaman üreticilerimizin yararına. Bölgedeki ziraat odası yöneticilerimizle diyaloglarımızı daha ileri düzeye taşımakta kararlıyız" dedi.

Kaynak: İHA