Hollanda‘Da Eyalet Meclislerine Seçilen Türklerin Sayısı 11‘E Yükseldi

Hollanda’da önceki gün yapılan eyalet meclisi seçimlerinde tercihli oylar ile üç Türk kökenli aday daha seçildi.

Hollanda’da önceki gün yapılan eyalet meclisi seçimlerinde tercihli oylar ile üç Türk kökenli aday daha seçildi.

Overijsel eyaletinde İşçi Partisinden (PvdA) Zafer Aydoğdu 6 bin 970 tercihli oyla seçildi. Utrecht‘te Dursun Kılıç 3 bin 306, Limburg‘da Selçuk Öztürk 4 bin 150 tercihli oy ile seçildi. Böylecek Hollanda’da eyalet meclislerine seçilen Türklerin sayısı 11‘e yükseldi.

Hollanda’nın 12 eyaletinden en büyüğü olan Güney Hollanda’da ise tercihli oylar ile seçilen Türklerin kesin sonuçları 7 Mart‘ta belli olacak. Bu bölge de çok sayıda Türk kökenli aday farklı partilerden aday olmuştu.

Diğer taraftan Kuzey Brabant eyaletinde Demokrat 66 Partisinden aday olan Mustafa Bahçecioğlu 2 bin 172 tercihli oy aldı ve eyalet meclisine giremedi.

Hollanda’da farklı partiler ve eyaletlerden, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Kuzey Brabant, Limburg, Kuzey Hollanda, Overijssel, Güney Hollanda, Utrecht ve Zeeland eyaletleri için hazırlanan listelerde 17’si kadın toplam 84 Türk kökenli aday yer almıştı. Dün listelerden doğrudan olarak Hollanda eyalet meclislerine seçilenler, Adnan Tekin (PvdA- Kuzey Hollanda), Mehmet Uygun (GroenLİnks- Kuzey Hollanda), Zafer Yurdakul (D66- Kuzey Hollanda), Nurettin Altundal (SP- Kuzey Brabant), Yasemin Çeğerek (PvdA- Gelderland), Ünal Sözen (GroenLinks- Gelderland), Ömer Kaya (PvdA- Gelderland) ve Bayram Erbişim (PvdA- Zeeland) eyalet meclislerine giren isimler oldu.