Değerli Taşlarla Yapılan Takılar Tarihi Mağarada Sergileniyor

Ülkeleri dolaşarak takı tasarımcılığı yapan Ramazan İnan, Gaziantep‘te Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nin en büyük takı müzesini yapacaklarını söyledi.

Ramazan İnan yaptığı açıklamada, Brezilya, Afganistan ve Hindistan gibi ülkeleri dolaşarak takı tasarımcılığı yaptığını kaydetti. İnan, ametist taşından yapılan takıların daha çok ilgi çektiğini belirterek, taşın Balıkesir‘de yer altından çıkartıldığını ifade etti. Taşın gramının 2 dolardan satıldığını dile getiren İnan, "Taşlardan kolye, yüzük ve çeşitli takı yapılıyor. Ülkemizde yer altında çıkartılan bu taşlar yurt dışına gönderiliyor. Ülkemizde bu iş yapılmıyor. Brezilya, Afganistan, Hindistan gibi

ülkelerde işlenerek Türkiye‘ye getiriliyor. Bu ülkelerde taşlara şekil veren özel aletler var. Bu alet ve makinelerle taşlara istenilen şekil verilebiliyor" dedi.

Ametist taşının birçok faydasının olduğuna dikkat çeken İnan, "Cilt hastalıklarının tedavisindeki kullanımıyla bilinen taşın göz hastalıklarına, alerjiye, migren ve diğer baş ağrılarına ve kalbe iyi geldiği söylenir. Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükselttiği, depresyona karşı faydalı olduğu ifade edilir" diye konuştu.

Taşlardan yapılan takıları tarihi Kaleoğlu Mağarası‘nda sergilemeye başladıklarını anlatan İnan, "Gelen insanlar taşlardan yapılan takılara büyük ilgi gösteriyor. Amacımız Kaleoğlu Mağarası‘nı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nin en büyük takı müzesi haline getirmek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA