Cumhuriyet Başsavcısı Büyüktümtürk: Fezleke Bir İddianame Değildir

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, fezlekeye ilişkin basında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, fezlekeye ilişkin basında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Başsavcılık tarafından düzenlenen fezleke metninde sadece ileri sürülen iddialar nedeniyle fezleke talep edildiğini belirten Büyüktümtürk, “Fezlekede adı geçen ve bu aşamada yasal zorunluluk nedeniyle şüpheli olarak gösterilen kişilerin herhangi bir örgüt üyesi oldukları ya da örgüte yardım ettikleri konusunda bir tespit yapılmamış olup buna yönelik bir iddiaya da yer verilmemiştir.” dedi.

Fezlekenin bir iddianame olmadığını ifade eden Büyüktümtürk, “CMK’nın 252. maddesi kapsamında yetkili bu kişiler, yetkili ve görevli cumhuriyet başsavcılığınca yürütülecek soruşturma safhasında gerekli görülecek diğer tüm ilgililer hakkında CMK’nın 252. maddesi kapsamında yetkili cumhuriyet başsavcılığı karar verilmesi gerektiğinden dolayı başsavcılığımızdan tefrik kararı verilmeyerek, dosya özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir. Başsavcılığımızca düzenlenen fezleke, bir iddianame niteliği taşımamaktadır ve şüphelilerin hukuki durumlarının tayin ve takdiri CMK 252 kapsamınca yetkili cumhuriyet savcılığı tarafından yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.