Beceri Yarışmasında Dereceye Giren Okul Ve Kurumlara Ödül

Sinop‘ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Proje Tabanlı Beceri Yarışması‘nda dereceye giren okul ve kurumlar törenle ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu‘nda 5 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışma 3 gün sürdü. Yarışmaya Sinop merkez ve ilçelerden 29 mesleki ve teknik eğitim okul kurumları 69 projeyle katıldı. Oldukça renkli geçen yarışmada sağlık hizmetleri grubunda 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, turizm hizmetleri grubunda Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi, üretim ve teknoloji hizmetleri grubunda Boyabat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bilgi ve iletişim hizmetleri grubunda Sinop kız Teknik ve Meslek Lisesi ile tasarım ve uygulama hizmetleri grubunda da Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu. Dereceye giren okul ve kurumlara ödülleri Vali Yardımcısı Salih Altınok ve İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay tarafından verildi.

Yarışma hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay, yarışmada dereceye girenlerin Samsun‘daki bölge yarışmasına, oradan da Ankara‘da düzenlenecek olan ve Türkiye‘yi kapsayan final yarışmasına katılmaya hak kazanacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA