Başkan Güzelbey Milletvekilleriyle Tramvay Turu Yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu. Özlem Müftüoğlu ve Mehmet Sarı ile birlikte tramvay turu yaptı.

İstasyon Meydanında tramvay hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Asım Güzelbey, her 15 dakikada bir tramvayın kalktığını söyledi. Vatandaşların tramvaya çok yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başkan Asım Güzelbey, bu kadar ilgi olacağını beklemediklerini ifade etti. Süratle seferleri sıklaştıracaklarını dile getiren Güzelbey, vatandaşların tramvayı merak ettikleri için değil, temiz, ucuz ve güvenilir bir ulaşım aracı olarak gördükleri için tercih ettiklerini kaydetti.

Güzergahın 10 kilometre olduğunu hatırlatan Güzelbey, "Depo alanını da eklersek 15 kilometrelik raylı sistemi tamamlamış bulunuyoruz. Bu bir başlangıçtır. 15 kilometrelik raylı sistemle Gaziantep‘in ulaşım sorununu çözdük demiyoruz. Ancak bu başlangıçtan sonra bunun devam edeceğini söylüyoruz" dedi.

İlk etaptan sonra Karataş etabına geçeceklerini anlatan Güzelbey, "Karataş etabının ihalesi hazır. Bugün yarın ihale servisine göndereceğiz. Nisan ayının ortalarında ihale yapacağız. Eğer bir engel olmazsa Haziran ayında temelini atmayı düşünüyoruz. Biz bu işleri artık hızlı yapıyoruz. Karataş etabını 8 ile 12 ay gibi kısa bir sürede burasını tamamlamayı düşünüyoruz. 2012 yılının ortalarında Karataş etabında yolcu taşımaya başlayacağız. Karataş‘ta çok yoğun bir nüfus yaşıyor ve buradaki insanların

üniversiteyle bağlantısı var. Bu açıdan üniversiteyle şehrin entegrasyonu için Karataş etabına büyük önem veriyoruz. Daha sonra İbrahimli, GATEM, KÜSGET, Gazikent ve OSB bölgelerini merkezle bağlayacağız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey‘e teşekkür eden milletvekili Mehmet Erdoğan ise, "Başkanımız bu ilk adımı attı. İlk başlarda çok eleştiri aldı. Şehir hızla büyüyor. Toplu taşıma önemli bir konu. vatandaşlarımız şimdiden çok yoğun bir ilgi gösteriyor. Bu hizmetler bizi sevindiriyor. Ayrıca kentteki tarihi eserler harap haldeydi. Yapılan çalışmalarla bunlar turizme kazandırıldı. Bunların yapılmasıyla Gaziantep kültür şehri oldu" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Güzelbey ve milletvekilleri tramvayla yolculuk yaptı.

Tramvayın Valililik önüne geldiği sırada kendisiyle ilgilenilmediğini savunan bir kişi eylem yapmak isterken korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

Kaynak: İHA