Peyzaj Mimarları Öğrencileri Tüyap Fuarı‘na Katıldı

Bartın Üniversitesi (BÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, "Bahçe Dünyası 2011" İstanbul Bahçe Mobilyaları, Peyzaj Tasarımı, Bahçe Mimarisi, Bahçe Ekipman, Havuz ve Bitkiler Fuarı‘na katıldı.

BÜ Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, bu yıl 6.‘sı düzenlenen "Bahçe Dünyası 2011" İstanbul Bahçe Mobilyaları, Peyzaj Tasarımı, Bahçe Mimarisi, Bahçe Ekipman, Havuz ve Bitkiler Fuarı‘na katıldı. 24-27 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Bartın Üniversitesi‘nin standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinliğe katılan 45 öğrenci 4 günlük fuarda, Peyzaj Mimarlığı Bölümünde ürettikleri proje ve maketleri sergiledi. Fuar nedeniyle İstanbul‘a giden Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. sınıf öğrencileri, teknik gezileri kapsamında Peyzaj Mimarlığı tasarım ve uygulamaları açısından odak noktası olan Ulus Parkı, Yıldız Korusu, Gülhane Parkı, Atatürk Arboretumu ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Bartın Üniversitesi öğrencileri ayrıca Büyükada, Taksim, Sultanahmet Meydanı, Dolmabahçe Sarayı, Panorama 1453 Fetih Müzesi ile İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini ziyaret etti. Etkinlik boyunca Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar‘ın eşlik ettiği öğrencilerin, önümüzdeki günlerde teknik gezi deneyimlerini Bartın Üniversitesi‘ndeki öğrenci ve öğretim elemanları ile paylaşmaları bekleniyor.

Kaynak: İHA