Kaymakam Kredi Yurdunda İncelemelerde Bulundu

Sivas‘ın Yıldızeli ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın da Sivas Havaalanı ile birlikte açılışını yaptığı Kredi Yurtlar Kurumu‘na ait 500 kişilik öğrenci yurdunda son noktaya gelindi.

Birkaç yıldır çeşitli nedenlerden dolayı inşaatı bitmeyen yurdun geçtiğimiz kış tekrar ihale yapılarak başka bir şirkete devredilmesi sonucu çalışmalar hızlandı. İnşaatta son aşamalara gelinirken yüklenici firma tarafından inşaatın Mayıs ayı içerisinde bitirileceği öğrenildi. Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan‘da, Yıldızeli Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Tuncay Biçer ile birlikte inşaatı devam eden yurt binasında incelemelerde bulunarak inşaat hakkında bilgi aldı. Yetkiler kısa süre içerisinde bütün eksikliklerinin giderilerek çalışmaların mayıs ayında bitirilmesi hedeflendiğini söyledi.

Tek kişilik ve üç kişilik odalardan ve okuma salonlarından oluşan ayrıca sosyal tesislerinde sinema salonu, lokanta, internet kafe gibi öğrencilerin vakit geçirebileceği yerlerin bulunduğu yurt binası tamamıyla bitirildikten sonra Eylül ayında yeni eğitim öğretim yılı içerisinde öğrenci alımlarının yapılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA