Kozan Gençlik Meclisi ‘Sokağım‘ Konulu Fotoğraf Sergisi Açtı

Kozan Belediyesi Gençlik Meclisi ‘Sokağım‘ konulu fotoğraf sergisini Atatürk Parkı’nda törenle açtı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yüksek Mimar Numan Cebeci, "Bugün sizlere niçin yeni ufuklar 2060 Kozan Sempozyumunu düzenlediğimizi açıklamak istiyorum. Bizler belki de birçoğumuz 2060 yılını göremeyeceğiz ancak bugünkü gençlerimiz 2060 yılını görebilecekler. Onlar şimdiden memleketlerini daha iyi sahiplenmelidirler ve buna şimdiden beraberce başlamak istedik. Gençler her gün görmüş oldukları sokakları ve meydanları fotoğraflayarak bizlerle birlikte Kozan’ın gelişmişliğini paylaşmak istediler. Bugünkü sergimizde yaklaşık 25 arkadaşımızın fotoğrafı yer almaktadır.”dedi

Kozan Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Aykut Arıcı ise “Gençlik insanın başına bir defa gelir. Bizler gençler olarak enerjimizi ve zamanımızı doğru yerde değerlendirmeliyiz. Bizler Kozan Belediyesi Gençlik Konseyi olarak neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bugünkü sergimizde Kozan’ımızdaki sokakların güzel halleri, genel ve kötü halleri var. Bunları sizlerle beraber paylaşmak istedik. Bu etkinliğimizde her zamanki gibi bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve Yüksek Mimar Hocamız Numan Cebeci’ye teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Ben ve eşimde mimar olmasına rağmen mimar bir danışmanla çalışıyoruz. Ortak ve planlı bir şekilde paylaşmayı hedef edindik. 2060 Yeni Ufuklar Kozan sempozyumumda kompozisyon yarışması düzenlemiştik ve bu yarışmada derece yapan örgencilerimiz bugünkü gençlik konseyimizi oluşturdu. Kendilerine tahsisi ettiğimiz bu salonda Kozan’ın geleceği için daha güzel fikirler üretecek ve çalışmalar yapacaklardır.” şeklinde konuştu.

Kaymakam İzzettin Sevgili de “Bundan bir süre önce Yeni ufuklar 2060 Kozan adlı bir konferansımız olmuştu. Bu konferansta Kozan‘ı 2060 yılına nasıl taşırız ve 2060 yılında gençlerimize nasıl bir Kozan bırakabileceğimizi düşünmüş tartışmıştık. Ayrıca bu çalışmanın içinde Kozan’ın imar noktaları, temizlik ve alt yapısından daha bir çok önemli sorunlarına yer verildi. Toplantıya siyasi parti temsilcilerimiz de dahil olmak üzere bir çok iş adamımız da iştirak etmişti. Tabii ki geleceğimizi ne kadar iyi planlarsak sonuçta o kadar iyi olur. Gençlerimizin bu mekanda Kozan için güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Fotograf sergisinin açılışına Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı, Kubilay Ünal, Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Ak, CHP İlçe Başkanı Selçuk Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Taşkın, Kozan Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen ve Kozvak Başkanı Duru Çiftçi de katıldı.

Açılış sonrasında Başkan Özgan yardımcılarına fotoğraf karelerine yansıyan sokaklarda bir an önce çalışma başlatılması için talimat verdi.