Güney Ege’Nin En Büyük Fuarı Açıldı

Güney Ege’nin en büyük fuarı olarak görülen Milas 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı.

7 Mart’a kadar gezilebilecek olan Milas 1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı firmaların yoğun, vatandaşın az düzeyde olduğu bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan yaptı. Tarım çalışmalarının fazla olduğu illerde tarım fuarları düzenlemeyi ilke edindiklerini belirten Erdoğan: “Bugün Güney Ege’nin en büyük tarım fuarının Muğla Milas’ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Üçüncüsünden itibaren uluslar arası düzeyde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu fuarın gelecekte çok daha modern bir fuar alanında gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Expo- Link fuarcılık olarak gerek Muğla’ya yakışır gerekse ülkemize yaraşır fuar gerçekleştirmeyi amaçladık. Ben ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu konuşmanın ardından Milaslı sanatçı Tolga Çandar ve İskoç sanatçı Paul Owner birlikte bilinen bazı türküleri seslendirdi.

Erdoğan’ın ardından mikrofona gelen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, fuarın bölge çiftçileri arasında ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Atıcı, : “İkinci Milas Gıda ve Tarım Fuarı bu coğrafyaya yakıştı. Artık çevre çiftçiler buraya katılmak için bizlere günler öncesinden telefon açıyorlar. İlçe ziraat odalarının da büyük katkıları var. İstiyorum ki kadın erkek tüm çiftçiler bu fuara gereken ilgiyi göstersin, firmalarla özel olarak görüşsün, tarım ve çiftçilikte yeni teknolojileri yakından inceleyip görsünler. Arkadaşlar fuar ayağımıza geldi tüm çiftçilerimize sesleniyorum. Gelin buradaki teknolojileri burada görün.” diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat İSE fuarla ilgili olarak; “Hepimiz tarihe tanıklık ediyoruz. Geçen yıl yapılan birinci tarım ve hayvancılık fuarı Milas’ın tarihinde gerçekleştirilmiş en büyük organizasyondur. İlk defa Milas’ta yapılan bir organizasyona 160 civarında firma katıldı ve bu fuarı dört gün boyunca 200 bine yakın insan ziyaret etti. Bu ne kadar güçlü bir potansiyele sahip olduğumuzu ortaya koyuyor. Bu organizasyonların önümüzdeki yıllarda daha başarılı geçmesi, hatta uluslar arası niteliğe kavuşturulması en büyük dileğimizdir.

Gelecek yıl düzenleyeceğimiz fuarın uluslar arası nitelikte olmasına çalışacağız.” dedi.

Başkan Tokat’ın ardından konuşan Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ise; “Bugün burada bu güzel havada ikinci Milas Gıda Tarım Fuarı’nda sizlerle birlikte olmaktan gerçekten gururluyuz. Geçen yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz fuar hepimizin beklentileri üzerinde bir izleyici sayısında gerçekleşti. Böyle bir kitle beklemiyorduk. 200 bine yakın bir kitlenin gelmesi bizleri memnun etti. Bu yıl geçen yılkinden daha geniş katılımla gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

CHP Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz ve Ali Arslan da açılış töreninde birer konuşma yaptı.

Muğla Valisi Fatih Şahin, tarımda yenilikleri takip etmenin önemine değinerek: “Geçen yıla göre daha fazla bir kapasite ile ikinci fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu bir başarı öyküsüdür. Bundan sonraki yıllarda uluslar arası düzeye çıkarılması ve kendimize ait bir fuar alanının oluşturulması konularını önemsiyorum. Tarım insanın var oluşundan bu yana önemli bir sektör. Her alanda olduğu gibi bu alanda da yeniliklere açık olmalıyız ki daha sağlıklı ve fazla ürün alalım. Hem çiftçiler hem de ülkemiz kazanır.” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı protokol tarafından gerçekleştirilirken, açılış kurdelesiyle birlikte katılımcılar tüm standları tek tek dolaştı.

Kaynak: İHA