Beylikdüzü’nde Yaşayan Sanatçılar Beylikdüzü İçin Bir Araya Geldi

Beylikdüzü’nde ikamet eden birçok sanatçı, Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen programda bir araya gelerek, bölgeyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen programda biraraya gelen sanatçılar Beylikdüzü’nü ve sanatı konuştu. Düzenlenen programa Nuri Sesigüzel, Zekariya Ünlü, İntizar, Lara, Ozan Orhon, Ezel dizisinde Dayı karakterinin gençliğini canlandıran Ufuk Bayraktar ve daha birçok sanatçı katıldı. Programa katılan tüm sanatçıları tek tek dolaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Uzun zamandır arzu ettiğimiz bir şeydi sanatçı dostlarımızla biraya gelmek, onları daha yakından tanımak. Kültür ve sanat adına ne yapabiliriz, bunu sanat erbabıyla konuşmak gerçekten çok önemli. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki, bu ilk toplantımız ama son olmayacak. Periyodik olarak bu toplantıları tekrarlayacağız. Beylikdüzü’nde kültür ve sanat adına neler yapabiliriz bunları konuşacağız" dedi.

İnsanın yaşamını sürdürebilmek için temiz bir havaya ihtiyacı olduğunu ve bunun da Beylikdüzü’nde fazlasıyla var olduğunu söyleyen Başkan Uzun, "Şunu söyleyebilirim ki, İstanbul’da en güzel hava Beylikdüzü’nde var. Yeşil alan bakımından da çok zengin bir yapıya sahibiz. Kırsal yapıya sahip ilçelerimizin dışındaki ilçelere yeşil alan bakımından baktığımızda Beylikdüzü birçoğunu geride bırakmış durumda. Bu yeşil alanlara yenilerini ekleyerek bu yapımızı daha da ilerilere götürmeye çalışıyoruz. 100 bin

metrekare yeşil alan çalışması yaptık ve 25 bin ağaç diktik. 800 bin metrekare alanda yapmayı düşündüğümüz yeşil vadi projemiz var. Burayı Büyükşehir Belediyemizle birlikte projelendiriyoruz, bu sene sonundan itibaren de etap etap hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

"Biz yıllarca ekranlarımızda hep yabancı dizileri izledik. Artık bu yabancı dizilere ihtiyaç duymuyoruz. Artık bizim çektiğimiz diziler yurt dışında gösteriliyor. Birçok sanatçı dostumuz yurt dışında çok ciddi kitlelere ulaşıyor" diyen Başkan Uzun, bu yapıyı güçlendirip daha da ileri seviyelere taşımak durumunda olduklarını ifade etti. Yaptıkları festivallerle Beylikdüzü’nün adından söz ettirdiklerini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Uluslararası Kültür Sanat Festivali ve Balık

Festivalimizi Beylikdüzü’nde geleneksel hale getirdik. ’Ramazan Beylikdüzü’nde Yaşanır’ dedik ve dev etkinlik alanı kurduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İstanbul Valimiz de en güzel Ramazan etkinliğinin Beylikdüzü’nde olduğunu söyleyerek bunu tescilledi" dedi.

Katılımcılara Beylikdüzü’nde yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler de veren Başkan Yusuf Uzun, bu çalışmaların 2011 yılında daha da artarak devam edeceğini ifade etti. Program sonunda günün anısına binaen sanatçılara hediye takdimi gerçekleştirildi

Kaynak: İHA