Üniversite Öğrencisi Sema Karakoca Cinayeti Soruşturması Genişliyor

Bursa‘da, 1 Mart’ta gölet kenarında cesedi bulunan Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencisi 23 yaşındaki Sema Karakoca‘nın öldürülmesi olayıyla ilgili başlatılan soruşturma genişletiliyor.

Bursa‘da, 1 Mart’ta gölet kenarında cesedi bulunan Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencisi 23 yaşındaki Sema Karakoca‘nın öldürülmesi olayıyla ilgili başlatılan soruşturma genişletiliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber başlatılan aramalar sonucunda şuana kadar 12 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında el konulan araçlarda delil araması yapılıyor. Jandarma kriminal ekipleri, araçları tek tek kontrolden geçiriyor.

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi Sema Karakoca, kaybolduktan bir süre sonra merkez Nilüfer ilçesi Badırga köyü yakınlarında bacakları kesik halde bulunmuştu. Genç kızın kaybolmanın ardından çalışma yapan jandarma ekipleri, polisin de desteğiyle günün ilk saatlerinden itibaren zanlılara yönelik operasyon başlattı. Aramalarda cinayetle ilişkisi olduğu iddia edilen aralarında genç kızın sevgilisinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Zanlıların kimlikleriyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Aramalar kapsamında gözaltına alınan şüphelilere ait çok sayıda araç da Osmangazi İlçe jandarma komutanlığına getirildi. Kriminal ekipleri çekiciyle getirilen araçlarda detaylı inceleme yaptı. Araçlar tek tek incelendi, didik didik arandı. Zanlıların evlerinde ele geçirildiği öğrenilen çok sayıda delil de poşetler içinde Görükle Jandarma Komutanlığı binasına götürüldü. Deliller arasında bir battaniyenin de olması dikkati çekti.

Savcılığın dosyayla ilgili gizlilik kararı bulunduğunu belirtildi. 1 Mart’ta cesedi bulunan Sema Karakoca’nın kesilmiş haldeki vücudunun bir kısmı bulunmuş, kayıp bacakları ise henüz bulunamamıştı.

Zanlılardan birisinin otomobilinin kılıflarını değiştirdiği, evinin boyasını ise yenilettiği öne sürüldü. Geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü ve zanlıların gözaltında tutulduğu yerle ilgili bilginin verilmediği operasyon için ek gözaltı süresi alınması bekleniyor.