Temayül Ve Mülakat Tamam Sırada Anketler Var

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Erzurum milletvekili aday adaylarının mülakatı tamamlandı.

Temayül Ve Mülakat Tamam Sırada Anketler Var
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Erzurum milletvekili aday adaylarının mülakatı tamamlandı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin Başkanlığında oluşturulan komisyon aday adaylarını tek tek mülakata tabii tuttu. 120 adayın ter döktüğü mülakat sonrasında komisyon raporunu bir üst komisyona gönderecek. Genel Başkan Yardımcılarından oluşan komisyondan geçen aday adayları için kentte yapılacak anketlerle, halkın bu isimler hakkındaki görüşü belirlenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlığındaki komisyon tarafından son şekli verilecek liste, 11 Nisan‘da Yüksek Seçim Kurulu‘na teslim edecek.

Mülakat sonrasında kulislerde isimler konuşulmaya başladı bile. Aday adayları şimdi seçim bölgelerinde isimleri sıcak tutabilme adına çalışmalarına geri döndü.

Bir üst komisyona gönderilen listede ön plana çıkan isimler arasında temayül yoklamasından birinci çıkan Ahmet Er, Karayolları eski müdürü Mahmut Yıldız, yapılan temayül yoklamasında ciddi bir oy alan ve anketlerde de ismi ön plana çıkan Abdurrahim Fırat gibi isimler yer alıyor.

Bayan aday adayları arasında bir üst komisyona isminin yanında artı işareti ile gönderilen isim ise temayül yoklamasında 120 oy alarak bayan aday adayları arasında ikinci olan Hülya Çakır. Ak partinin genç kontenjanını ve bayan kontenjanını Hülya Çakır ismi ile kullanacağı ve bu yolla bir taşla iki kuş vuracağı kulislerde dillendiriliyor.

Temayül yoklaması öncesi parti delege ve üyelerini yakın markaja alan 120 aday adayı, bundan sonra da çalışma ve tanıtım faaliyetlerini aralıksız sürdürecek. AK Parti genel merkezini de boş bırakmayacak olan aday adayları, kentte yapılacak anketlerde 6 kişilik listeye girebilmek vatandaşların kapısını aşındırmak zorunda kalacak.

Kaynak: İHA