Tarihi Balıklıgöl‘de Balıkları Bekleyen Tehlike

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Şanlıurfa Tarihi Balıklıgöl‘de yem satıcıları, dışarıdan getirilen kontrolsüz yemlerin balıkların hayatını tehlikeye soktuğunu söylediler.

Blık yemi satıcıları,valilik onayı ile hazırlanan yemleri satışa sunduklarını ifade ederek, bazı turistlerin göle attığı kontrolsüz yemlerin balıklar için tehdit oluşturduğunu söylediler Satıcılar sezonun açılmasıyla birlikte balıklara yem atışının arttığını ifade ederek, "Bu tarihi mekanı gezmek ve görmek için gelen birçok vatandaşımız balıklara yem atıyor. Ancak bazı vatandaşlarımız dışarıdan getirdikleri ve hiçbir kontrolden geçirilmeyen yemleri balıklara atıyorlar. Bu da balıkların hayatını tehdit

etmektedir. Burada satışa sunduğumuz yemler valilik onayı ile üretilmiştir. Bu yemler balıklar için çok ideal ama dışarıdan getirilen bazı yemler balıklar için tehlikeli olabiliyor. Çünkü o yemlerin nelerden yapıldığı bilinmiyor. Önüne gelen balık yemi satıyor. Bunun mutlaka engellenmesi gerekiyor" dediler.

Birkaç gündür az da olsa balık ölülerinin su yüzüne vurduğunu anlatan yem satıcıları, "Sabahları geldiğimizde bazı balıkların öldüğünü görüyoruz. Bunların neden olduğunu bilmiyoruz ama dengesiz beslendikleri için olabilir. Sonuçta verilen kontrolsüz yemler balıkları zehirleyebileceği gibi suda kirlilik de oluşturuyor. Bu mekanı gezen herkesin bu konuda dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA