‘Su Borçları’ Yeniden Yapılandırılıyor

Oltu Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce “Su ve Atık Su Borçlarının Torba Yasası kapsamında yeniden yapılandırıldığı bildirildi.

Oltu Belediye Başkanlığı Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; borçlu abonelere faiz indirimi sağlayan "25 Şubat 2011 tarih ve 27857(mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun"un yürürlüğe geçtiği bildirildi.

Abonelerin kanundan yararlanmak için biran önce Oltu Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri istenen açıklamada; "Torba Yasa kapsamına alınan yeni düzenleme sonrası Belediyelerin 31.12.2010 tarih itibariyle önceki dönemlere ait olup bu kanunun yayımlandığı tarih itibariyle ödenmemiş alacakları kanun kapsamına alınmıştır. Kanundan faydalanmak isteyen vatandaşların ödenmemiş anapara alacaklarına daha önce uygulanan gecikme zammı ve faizler askıya alınacak. Ödenmemiş anaparanın tamamına da TEFE-ÜFE oranı uygulandıktan sonra bulunan miktara peşin ödeme halinde herhangi bir faiz uygulanmayacak. Yapılandırılmış alacağın taksitle ödenmek istenmesi halinde, kanunun belirttiği oranda katsayı TEFE-ÜFE oranı ile çarpılarak bulunacak miktar eşit taksitlere bölünerek ödeme planı hazırlanacak. Borçlu aboneler için 2 aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit uygulanacak. Taksitlendirme yapan abone, ikiden fazla taksit ödemediği takdirde kanundan faydalanamayacak ve kanundan önceki uygulamaya dönülecek." denildi.

Buna göre yapılan açıklamada; kanundan faydalanmak isteyen abonelerin 5 Mayıs 2011 tarihine kadar Oltu Belediye Başkanlığı Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak: İHA