Marmaris Emlakçılar Derneği’Nden Başkan Ünlü’Ye Ziyaret

Marmaris Emlakçılar Derneği’nin (MED), geçtiğimiz Ocak ayının sonunda yapılan genel kuruluyla göreve getirilen yönetim kurulu üyeleri, Dernek Başkanı Hasan Ateş başkanlığında Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü’yü ziyaret etti.

MED Başkanı Hasan Ateş ile yönetim kurulu üyeleri, dernekleri, faaliyetleri ve amaçları hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, emlak sektöründe yaşanan olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla belediyelerle daha koordineli bir şekilde çalışmak istediklerini dile getirdi.

Ziyarette Dernek Başkanı Hasan Ateş ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri, Eşe Diricanlı, Mustafa Ünal, Zülfikar Soyuvural, Felit Akman ve Mustafa Aksoy bulundu. Ziyaretin başında kısaca derneklerini anlatan Hasan Ateş yaptığı açıklamada, “Bizler en çok “ayakçı” diye tabir ettiğimiz korsan emlakçilerden şikayetçiyiz. Başta Armutalan Belediyesi olmak üzere belediyeler bize bu konuda fazlasıyla yardımcı oluyorlar. Gerek bizler, gerek belediyeler, gerekse vergi ve tapu daireleri koordineli çalışırsak, emlak alım-satımı yapan vatandaşları zora sokmamış, olası olumsuzlukların önüne geçmiş oluruz. Bu sebeple sözünü ettiğimiz kurumların temsilcilerini ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

“YABANCILARA FAHİŞ FİYATLA EMLAK SATIŞI YANLIŞ”

Başkan Muhammet Ünlü ise MED’in yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Geçmişte, özellikle yabancılara fahiş fiyatla emlak satılmasının, imaj açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirten Başkan Ünlü bu durumun önüne geçmek amacıyla tedbirler aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Armutalan’daki emlak rayiç bedelleri Türkiye’nin en düşük rayiç bedelleriydi. Bazı bölgelerdeki metrekare fiyatı bir saksı toprak bedelinden bile ucuzdu. Metrekaresi 30 TL gösterilen rayiç bedeller dahi vardı. Belediyemiz, yaptığı düzenlemelerle rayiç bedelleri, olabildiğince makul ve gerçek değerlere çekti. Bu durumun da emlak piyasasında olumlu etkilerinin olduğunu, yasadışı fiyatlandırmanın önüne geçtiğine inanıyoruz.”

Bazı vatandaşların gayrimenkullerinde projesine aykırı düzeltmelere, yapılanmalara gittiğine dikkat çeken Başkan Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü, “Bakıyorsunuz, projeye aykırı olarak, merdiven altları, çatılar gibi bazı bölümler yeniden şekillendiriliyor, yeni kullanım alanları kazandırılıyor. Bu projesine olduğu gibi yasalara aykırı bir durum. Vatandaşlarımız, ileride olumsuzluklarla karşılaşmak istemiyorsa, projesine uygun emlak almalı. Çok önemli bir mesleği yürüten siz değerli emlakçiler da projesi farklı, yapısı farklı gayrimenkuller için, yetkili, ilgili kurumlara danışmadan işlem yapmayın. Satışı proje üzerinden yapın ki, alıcı da siz de mağdur olmayın” diyerek, emlak alımı-satımı sırasında kimsenin mağdur olmaması amacıyla yürütülecek tüm uygulamalarda işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: İHA