Antalya Kent Konseyi‘Nden Projelerini Dikkate Almayan Chp’Li Üyelere Tepki

Antalya Kent Konseyi, hazırladıkları projelerin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dikkate alınmadığı gerekçesiyle CHP grubuna tepki gösterdi.

Antalya Kent Konseyi, hazırladıkları projelerin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dikkate alınmadığı gerekçesiyle CHP grubuna tepki gösterdi. Kent Konseyi Başkanı Osman Aydın, projelerinin inceleme gereği bile duymadan rafa kaldırdığını, bunun yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu ifade ederek, gerekirse yargıya gideceklerini söyledi. Aydın, “Mecliste görüşmeler yasalara ve yönetmeliklere aykırı olarak yapılmıştır. Bu konuda yasal yollara başvurmayı şimdilik uygun görmüyoruz. Böyle devam edecek olursa hukuki süreç başlatabiliriz.” dedi.

Antalya Kent Konseyi‘nde basın toplantısı yapan Osman Aydın, belediye meclisine gönderdikleri projelerin dikkate alınmadan geçilmesinden yakındı.

    Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdikleri raporların olumlu ya da olumsuz görüş bildirilerek karara bağlanması gerektiğini vurgulayan Aydın, mart ayı belediye meclisine gönderdikleri raporun olumlu ya da olumsuz değerlendirilmeyip, ‘bilgilendik’ şeklinde karara bağlandığını hatırlattı.

    Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP gurubu temsilcileri gönderdikleri raporları dikkate aldıklarını fakat CHP’li gurubun ve meclis üyesi Erdem Armen’in özellikle bu konuyu geçiştirdiğini ifade eden Osman Aydın, “Sayın Armen’in geçen belediye döneminde kant konseyimizin her toplantısında belediye yönetiminin kent konseyi rapor ve görüşlerini göz önüne almadığından yakınırken, bu dönem sergilediği tutumu da anlamakta güçlük çekiyoruz.” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında 7’nci madde ele alınan görüşmelerin yasaya aykırı olduğunu iddia eden Osman Aydın, “Bilgilendik şeklinde bir karar olmaz. Bu konuda yasal yollara başvurmayı şimdilik uygun görmüyoruz. Gündemdeki konuların yasaya uygun yeniden değerlendirilmesi için önümüzdeki günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yeniden girişimde bulunulacaktır.” dedi.

Aydın, CHP’li meclis üyelerinin kent konseyi üyelerinin hazırladıkları raporu dikkate almayıp saygısızlık yaptıklarını belirtti.