Ak Portföy‘den Dört Farklı Anapara Koruma Amaçlı Yatırım Fonu

Ak Portföy, Nisan ayı içinde dört farklı anapara koruma amaçlı yatırım fonunun halka arzını gerçekleştirecek.

Ak Portföy, son iki yılda portföy yönetimi sektöründeki büyümenin çok üstünde bir hızla büyüyen anapara koruma amaçlı yatırım fonu işkolunda dört halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Türkiye‘de portföy yönetimi sektöründe büyümenin kaynağını oluşturan üç işkolundan biri olan anapara koruma amaçlı yatırım fonlarının son iki yıl içinde yedi kat büyüdüğünü ve bu fonların tüm yatırım fonları içindeki payının yüzde 10‘a yaklaştığını belirterek, "Yatırım fonları işkolunda pazar payı yüzde 13 seviyesinde olan Ak Portföy, anapara koruma amaçlı yatırım fonlarında 30 ihraç ve yüzde 20 pazar payı ile sektörün lider iki kuruluşundan birisi konumunda

bulunuyor. Bu fonlardaki büyüme trendinin devam etmesini öngörüyoruz" dedi. Sektörde fon türleri bazında satışlar incelendiğinde yatırımcıların giderek daha fazla oranda getiri arayışını sürdürdüğü kaydeden Keler, "Yatırımcıların sabit getirili ürünlere nazaran daha yüksek getiri sağlama potansiyeli olan alternatif ve yenilikçi yatırım ürünlerine yöneldiğini görüyoruz. Bu dönemde borsa yatırım fonu gibi pasif stratejili fonlar arzu edilen büyümeyi gösterememiştir" dedi.

Keler, Ak Portföy tarafından ilk ikisi 4-8 Nisan 2011 tarihleri arasında, diğer ikisi ise 25-29 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan dört anapara koruma amaçlı yatırım fonu arzının, düşük risk düzeyinde alternatif araçlara yatırım yapma imkanı arayan yatırımcılara yeni seçenekler sunacağını sözlerine ekledi.

Nisan ayında Ak Portföy tarafından halka arzı gerçekleştirilecek yatırım fonları şu özelliklere sahip:

"Yüzde 100 anapara koruma amaçlı - Şeker, mısır, soya eşit ağırlıklı sepetin getirisine iştirak ediyor.

Yüzde 98 anapara koruma amaçlı - Altının getirisine iştirak ediyor.

Yüzde 100 anapara koruma amaçlı - Petrol, bakır, altın, pamuk eşit ağırlıklı sepetin getirisine iştirak ediyor.

Yüzde 98 koruma amaçlı - IMKB30 getirisine iştirak ediyor."

Dr. Alp Keler, "Türk yatırımcısına çok uygun bir ürün olduğunu düşündüğümüz koruma amaçlı fonlarda, büyümenin bundan sonra başarılı performans gösteren kurumlar arasında olacağı kanısındayız. Ak Portföy olarak geçmişteki ürünlerimizde sağladığımız getiriler ile bu alanda yüksek potansiyele sahip bir kurum olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Emeklilik yatırım fonlarında yüzde 21 pazar payı ile lider konumda olduklarını vurgulayan Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, "Kurumsal ve bireysel portföy yönetimde de sektörün en önemli oyuncuları arasında yer alıyoruz. Bu alanda 4 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 29 pazar payına ulaştık. Ak Portföy olarak geçtiğimiz yıl bu alanda gerçekleştirdiğimiz yüzde 140‘lık büyüme sektördeki gücümüzün ve başarımızın önemli bir yansıması. Ak Portföy olarak bir başka gurur kaynağımız da şirketimizin Birleşmiş

Milletler Sorumlu Yatırım İlkeleri‘ni imzalayan Türkiye‘nin ilk ve tek portföy yönetim şirketi olmasıdır" dedi.

Kaynak: İHA