Ak Partili Belediye Başkanları Yerin 80 Metre Altında Buluştu

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) İstanbul’daki belediye başkanları, Sarıyer’deki Çayırbaşı Tüneli’nde buluştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) İstanbul’daki belediye başkanları, Sarıyer’deki Çayırbaşı Tüneli’nde buluştu. Son iki yılın muhasebesini yapmak için tünelde bir araya geldiklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2010 yılı sonu itibarıyla yaptıkları toplam yatırımın 36 milyar liraya ulaştığını açıkladı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ise, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Kılıçdaroğlu engelli vatandaşımız karşısında gösterdiği öfke ve cesareti rüşvete hırsızlığa ve yolsuzluğa kalkışmış CHP’li belediye yöneticilerine göstersin.” diye konuştu.

İstanbul’daki AK Partili 26 belediye başkanı, son iki yılın değerlendirmesini yapmak için yerin 80 metre altındaki Çayırbaşı Tüneli’ni tercih etti. Programa il başkanı Aziz Babuşcu ve Kadir Topbaş da katıldı.

Belediye başkanlığı döneminde yaptığı yatırımları özetleyen Topbaş, “Bu tünel yerin yüzeyinden 80-90 metre altında, bunun maliyeti 288 milyon lira. 4 kilometrelik iki tünel burada mevcut. Devasa bir iş yer altında. Yeryüzünde ve yer altında hizmet çıkarmak için çalışıyoruz.” dedi.

2010 yılı sonu itibarıyla İstanbul’a yapılan yatırımın 36 milyar liraya ulaştığını belirten Topbaş, “Bir zamanlar kredisi tükenmiş, personele maaş veremeyen belediye, bu yıl sonunda 43 milyar lira yatırım yapmış olacağız. İstanbul ulaşım master planında ön görülen şekle ulaşmak için çalışıyoruz. Şuanda 82 kilometre raylı sisteme yakın tarihte açacağımız 42 kilometre eklenecek. Kadıköy-Kartal bitme aşamasında. Darüşşafaka’yı açtıktan sonra Hacıosman ile ilgili çalışmalar tamamlanacak. Yer altında binlerce insanımız İstanbul’a hizmet vermek için çalışıyor. Beraberce bunu görüyoruz. Şehirde ekonomik hareketliliğin nasıl değiştiğini görmekteyiz. 2010 yılı itibariyle yapılan değerlendirmelerde dünyadaki 154 şehir arasında İstanbul’a birinci sıraya oturtması ekonomik kalkınmanın nerede olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

    BABUŞCU: KILIÇDAROĞLU CHP’Lİ BELEDİYELERE BAKSIN

Yerin 80 metre altında iki yılın değerlendirmesini yaptıklarını belirten Aziz Babuşcu, “İstanbul’da genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı ile başlayan süreç yerel yönetimlerde çok önemli bir çığır açmış belediyecilikle ilgili klasik anlayışların çok geride kaldığı efsane bir dönemin adı olmuştur.” dedi. AK Parti’nin seçim kampanyasını hizmet ve projelere dayandırırken CHP’nin ise yırtık ayakkabılarla İstanbul sokaklarında çamur aramak gibi medya destekli ucuz şovlar yaptığını belirten Babuşcu, “Biliyorsunuz ki CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu 2009’da İstanbul Belediye Başkan adayıydı. Propagandasını iki hususa dayandırdı. Birisi sözde yolsuzluk dosyalarıyla yalan ve iftiralar ikincisi ise yoksul ailelere 600 TL sosyal yardım. Ellerinde sözde dosyalarla kanal kanal dolaştılar. Hani de oldu o dosyalar? Bir tanesi bile yargıya intikal etti mi? Bir tanesinin bile aslı çıktı mı?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun kendi belediyelerindeki yolsuzluklara bakmasını isteyen Babuşcu, “Başka yerlerle ilgili içi boş ve sadece iftiralara dayanan iddiaların peşini bıraksın, Maltepe Belediyesi’nde belediye başkan yardımcısının kendi oğluna verdiği senfoni orkestrası ihalesine baksın. Kılıçdaroğlu Silivri Belediyesi’nde gerçekleştirilen polis ve jandarma baskınıyla sonuçlanan milyonlarca liralık temizlik ihalesine baksın. Baksın da ihaleyi kazanan firma daha ihaleyi almadan işi yapacağı tesisleri hem de kaçan olarak nasıl inşa ettiğini görsün. Kılıçdaroğlu Sarıyer Belediyesi’ne baksın basına yansıyan şekliyle bazı sanatçıların nasıl imar izinleri için haraca bağlandığını görsün. Tabi bu yöneticilerden bazılarını göremez çünkü tutuklanarak cezaevine gönderdiler. Kemal Kılıçdaroğlu engelli bir vatandaşımız karşısında gösterdiği celadet öfke ve cesareti, rüşvete hırsızlığa yolsuzluğa ve işçi kıyımına kalkışmış CHP’li belediye yöneticilerine göstersin. ‘Herkese iş bulacağım, işi olmayanlara maaş vereceğim’ diye bol keseden konuşacağına CHP’li belediyelerin işsiz, aşsız ve ekmeksiz bıraktığı insanların dramını görsün.” şeklinde konuştu.