Teknik Direktörler Öğrencilerle Bir Araya Geldi

TFF Futbol Genel Direktör Yardımcısı Tevfik Eroğlu, Futsal Milli Takım Teknik Direktörü Ömer Kaner ve Teknik Direktör Rasim Kara, Antalya‘nın Manavgat İlçesi‘nde Atatürk İlköğretim Okulu‘nda öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşiye öğrencilerin yanısıra Gençlik ve Spor İlçe Mehmet Kendir, İlçe Formatör Beden Eğitimi Öğretmeni Nedim Abacı, Kar İçecek Sarılarspor Antrenörleri Mehmet Toman, Ceyhan Erat, Okul Müdürü Süleyman Şahin ve öğretmenler katıldı.

Söyleşide Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktör Yardımcısı Tevfik Eroğlu, başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini anlatarak, özgüvenin de başarıda önemli yeri olduğunu söyledi.

Futsal Milli Takım Teknik Direktörü Ömer Kaner ise futsal hakkında bilgilere vererek milli takımın elde ettiği başarıları anlattı. Futsal‘ın dar alanda kısa paslaşmalar yapıldığı için zeka gelişimine faydası olduğunu belirten Kaner, “Bizler Türk millet olarak pratik zekalı olduğumuz için futsal kısa sürede büyük başarılar elde ettik” dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlandığı söyleşide Bir öğrencinin, “Birçok Avrupa ülkesinde milli takımlarda çok sayıda Türk çocuğu forma giyiyor. Türkiye‘nin nüfusu 100 milyonun üzerinde olmasına rağmen 4-5 milyon Türk‘ün yaşadığı Almanya‘daki kadar başarılı gençlerin ülkemizde çıkmamasını neye bağlıyorsunuz?” şeklindeki soruyu Tevfik Eroğlu yanıtladı. Eroğlu, Türkiye‘deki eğitim sisteminin çocukları bir yarışın içine soktuğunu, bundan dolayı çocukların spor ve sanat konusunda yeteneklerini sergileyemediğini, yurt dışında ise çocukların yeteneklerine göre meslek liselerine devam ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA