Özalp‘ta Kapalı Spor Salonu Ve Çim Saha Açılışı

Van‘ın Özalp ilçesinde yapımı tamamlanan kapalı spor solunu ve sentetik çim sahası düzenlenen törenle yapıldı.

Açılışlar nedeniyle düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve İkram Dinçer, AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Nizemettin Ağar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan tören, Vanlı sanatçılar Celal Yarıcı, Mehmet Öndül ve Vanlı Aydın‘ın verdiği konser ile devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Münür Karaloğlu, iki güzel tesisi açacaklarını belirterek, "Bu tesislerden kapalı spor salonunu bu topraklarda doğup İstanbul ve Kocaeli‘nde yaşamını sürdüren iş adamı Nizamettin Ağar yapmış. Diğeri ise İl Özel İdaresi tarafından yapılan sentetik çim sahası. Bu iki tesis Özalp ve Saray‘da yaşayan gençlerimize hayırlı olsun. Van Valisi olarak Özalp halkı adına Nizamettin Ağar ve İl Özel İdare, İl Genel Meclis üyelerine teşekkür ederim. Bu futbol sahasına İl Özel İdare bütçesinden yaklaşık olarak 320 bin TL harcandı. Futbol sahasının hafriyat çalışması Özalp Belediyesi tarafından yapıldı. Buradan Özalp Belediyesi‘ne teşekkür ederim. Özalp ilçesi, en önemli ikinci ilçemizdir. Biz Özalp‘a çok önem veriyoruz. Özalp ilçesinin köyleri ve şehir merkezinin gelişmesine çok önem veriyoruz" dedi

Özalp ilçesine 2010 yılında yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Vali Karaloğlu, "2011 yılında Özalp ilçesinin gelişmesi için daha fazla çalışacağız. Geçen yıl ihaleleri yapılan Özalp-Çaldıran yoluna başlanılacak. Yine Özalp Devlet Hastanesi‘nin temeli kazılmış, 2011 yılında inşaatına başlanacak ve 2012 yılında 50 yataklı hastane hizmet verecek. Bu yıl Özalp ilçesine 12 derslik Sağlık Meslek Lisesi, 12 derslik kız meslek lisesi ve 12 derslik ilköğretim okulu yapacağız. Özalp ve Saray halkının yıllardır beklediği Kapıköy Sınır Kapısı 15 Nisan 2011 tarihinde açılıyor. Bu ülkenin kaynak sorunu yok, bu ülkenin para sorunu yok. Allah‘a hamdolsun vatandaşın derdi ile dertlenen, vatandaşın problemini çözen bir hükümet ve onu temsil eden vali, kaymakam ve kamu yöneticileri var. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir problemimiz olmayacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, beraberindekilerle birlikte iki tesisin açılışını yaptı.

Vali Karaloğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte Kapıköy Sınır Kapısı‘nda incelemelerde bulunmak üzere ilçe merkezinden ayrıldı.

Kaynak: İHA