Karayazı Stk’Ları Tbmm’De Temsil İstedi

Erzurum’un Karayazı İlçesi’nde Sivil Toplum kuruluşları tarafından ilçe meydanına pankart açılarak, önümüzdeki dönemde ilçe olarak TBMM’de temsil için Başbakan’dan destek istediler.

Karayazı Sivil Toplum kuruluşları ve esnafı adına basın açıklaması yapan Platform Başkanı Yüksel Kaya, Erzurum ilçeleri içerisinde coğrafyası en geniş ve nüfus olarak da ikinci sırada yer alan Karayazı’nın temsilinde adalet istediklerini belirterek, AK Partinin politikalarını beğendiklerini ve güvendiklerini ancak Cumhuriyet tarihi boyunca İlçeyi Mecliste temsilde fırsat imkanı verilmediğinden yakındı.

TEMSİLDE ADALET İSTİYORUZ

“Biz artık temsilde de adalet istiyoruz” diyen Kaya, “Karayazı’mızın 14 bin seçmeni ile artık mecliste temsili hak ettiğini düşünüyoruz. Karayazı halkı vefalı bir halktır, kendisini unutmayanı asla o da unutmaz. Karayazı ilçesi ile diğer güney ilçelerinin bir kısmının geri kalmışlığı tamamen bu temsildeki adaletsizliğinden kaynaklanmaktadır.12 Haziran 2011 seçiminde AK Partiden aday olan Karayazılı 3 vekil adayımız Üniversite mezunları olup halkına kendilerini sevdiren ellerinde projeleri olan ve hizmet aşkıyla tutuşan arkadaşlarımızdır. Ben şahsen inanıyorum ki, bu arkadaşlarımıza her hangi birine fırsat verildiği zaman sadece ilçemize değil bütün Erzurum’a ve Doğu Anadolu’ya ilişkin faydalı proje geliştirip faydalı olacaklarına inanıyorum. Bunun için AK Parti teşkilatlarımızın bu hususu göz önünde bulunduracaklarına ve 85 yıllık özleme son vereceklerine ve geri kalmışlığı kader olmaktan çıkaracaklarına bütün samimiyetimle inanıyorum.

Karayazı İlçesi 82 köyü, 42 mezrası ve 40 bine yakın nüfusu ile 2455 rakımla Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden biridir. Ben 44 yaşımdayım Kızılay şube başkanlığı, Esnaf Oda Başkanlığı, Süt Üreticileri Birliği Başkanlığında yürütmekteyim. Bu nedenle halkımızın büyük bir kesimi ile yüz yüze görüşme şansına sahibim. Babamın, ilkokulu bitirdiği okulda ben liseyi bitirdim. Benim oğlum ise şu anda aynı okulun 80 kişilik sınıfların da liseyi bitirmeye çalışıyor.

Saygı değer Başkanıma sesleniyorum şimdi. Kırk bin nüfuslu bir ilçede 4 derslikli 70 yıllık bir binada eğitim almaya çalışıyoruz. Buna rağmen yine 8 yıllık AKP iktidarında Karayazı kuruluşundan beri görmediği hizmetler ile tanışmıştır. Bu vesile ile bütün Karayazı halkı adına öncelikle sayın Başbakanımıza ve Erzurum’uz un medarı iftarı olan Sağlık bakanımız Recep Akdağ’a gerek Karayazı ve gerek ise güney ilçelerinde yaptırmış oldukları devlet hastaneleri ve göndermiş oldukları uzman doktorlar için şükran ve teşekkürlerimizi belirtiriz.

Halkımız ve muhtarlarımız ile bu konuda yaptığımız istişareler toplantıları sonucu hem fikir olduğumuz AK Parti iktidarı döneminde ilkleri yaşayan ilimiz ve bölgemizde, ilçemizde de bir ilkin yaşanacağına inanıyor ve bu seçimde 85 yıllık hasrete son verilerek ilk kez Karayazılı bir milletvekili seçilmesi için AK Parti milletvekili listesine alınmasını talep ediyor ve adaylarımızı önce Allah’a sonra AK Parti teşkilatlarına emanet ediyoruz” şeklinde konuştu.

85 YILLIK ÖZLEM

Taksici esnafı adına söz alan Abdukerim Dino ise ’’Yıllardır Karayazı da taksicilik yapmaktayım. 12 Haziran milletvekili seçiminde artık 85 yılık özlemimize son verilmesini Sayın Başbakanımızda istirham ediyoruz. Karayazı Cumhuriyet tarihi boyunca mecliste temsil edilmemiş ve bu nedenden dolayı önemli sorunlarını Meclis kürsüsünde dile getireni olmamıştır. İlklerin partisi olan AK Parti ilçemiz için de bir açılım yapmasını ve Karayazı’ dan birisini milletvekili adayı göstermesini istiyoruz. Sayın Başbakanımıza sesimizi duyurmak ve bu haklı talebimizi iletmek için İlçemizde yapılan bu pankartlı çabaya destek veriyoruz” dedi.

Karayazı Bayraktar Mahallesi muhtarı Mehmet Ali Tutkun da, “Aslında ilçemizin eski adı Bayraktar’mış. Daha sonra Karayazı olarak değiştirilmiştir. AK Parti döneminde bir ilk yaşanmasını hem ilçemizin adını ve hem de kara bahtının değişmesi için Sayın Başbakanımıza sesimizi duyurmak için bizde çabaya destek veriyoruz. İlçemizin adının Akyazı olmasını talep ediyoruz. Başbakanımızdan, ilçemizin bu kara talihinin değişmesi için yardım talep ediyor ve ilçemizde ilk olarak bir milletvekili seçilmesi için AK Parti Erzurum milletvekili adayı listesine alınmasını istiyoruz” dedi.

KARAYAZI DEĞİL AKYAZI OLMALI

Yeni Mahalle Muhtarı Emine Kırtıl ise “Ben de Karayazı da ilk Bayan Muhtar olarak bir ilki gerçekleştirdim. Sayın Başbakanımızın İlçemizde bir milletvekili adayını liste de göstererek İlçemizde bir ilki gerçekleştirmesini ve İlçemizin tarihine geçmesini çok istiyoruz. Başbakanımızın sağduyusuna güveniyoruz. İlçemiz kuruluşundan beri meclise bir milletvekili gönderememiştir. Bugüne kadar hep komşu ilçemiz Hınıs’tan veya Horasandan milletvekili seçilmiş ve bu ilçeden seçilenler ise dertlerimize yeterince ortak olmamışlardır. İlçemizin ciddi sorunları olmasına rağmen halk ile bütünleşen ve onların sesi olabilecek bir milletvekilimiz olmamış ve kuruluşumuzdan beri bu mecliste temsilden dolayı mağduriyetimiz devam etmektedir. Hem ilçemiz tarihinde ve hem de Cumhuriyet tarihinde bir ilkin gerçekleşmesi durumunda halkımızın mağduriyetinin giderilecektir. Hem talihi değişecek ve beklide ilçemizin adı da Karayazı değil Akyazı olacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: İHA