Bilici Yatırım, Sermayesinin Yüzde 33’Ünü Halka Arz Ediyor

Adana’nın 14 yıl aradan sonra halka açılan ilk firması Bilici Yatırım, İMKB’de sermayesinin yüzde 33’ünü halka arz edecek.

Adana’nın 14 yıl aradan sonra halka açılan ilk firması Bilici Yatırım, İMKB’de sermayesinin yüzde 33’ünü halka arz edecek.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nun verdiği karara göre, Bilici Yatırım’ın kayıtlı sermaye tavanı 300 milyon lira olarak belirlendi. Halka açılması amacıyla da ana sözleşmesinin ilgili maddelerin değiştirilmesi talebine uygun görüş verildi.

Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Bilici, nisan ayı içerisinde halka arz işlemlerini tamamlayacaklarını belirtti.

Halka arz için SPK ve İMKB’ye gerekli tüm başvuruların yapıldığını ve artık sürecin sonuna gelindiğini belirten Bilici, “Geçen hafta SPK, kayıtlı sermaye tavanımızı 300 milyon lira olarak belirledi ve sermaye piyasası mevzuatına uyumlu ana sözleşme değişiklik talebimizi onayladı. Sermayemizin yüzde 33’ünü halka arz ediyoruz.” dedi.

Bilici Yatırım’ın Adana genelinde 14 yıl aradan sonra halka açılmasının kendilerini ayrıca gururlandırdığını belirten Mehmet Ali Bilici, “Çok yakında Bilici Yatırım olarak Borsa’da gong çalacağız.” şeklinde konuştu.