Acılı Anne Babadan Çağrı: Özel Ekip Bizim Kayıp Oğlumuzu Da Bulsun

Kayseri’nin Talas ilçesinde, kurulan özel ekiple 1.5 yıl önce kaybolan üç çocuğun cesetleriyle birlikte katil zanlısına ulaşıldı.

Kayseri’nin Talas ilçesinde, kurulan özel ekiple 1.5 yıl önce kaybolan üç çocuğun cesetleriyle birlikte katil zanlısına ulaşıldı. Bu çalışma diğer kayıpların aile yakınlarını da umutlandırdı. Galip Akdur, 4 yıl önce kaçırılan 28 yaşındaki oğlunun halen bulunamadığını ve özel ekibin bu kayıpla ilgili de çalışma yapmasını istedi. Acılı baba Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrıda bulunarak, “Talas’ta kaybolan çocukları aramak için kurulan özel ekip, vereceği bir talimatla da bizim çocuğumuzun bulunmasını sağlayabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız bize yardımcı olmasını istiyoruz.” dedi.

Turgutreis Mahallesi‘nde market çalıştıran baba Galip Akdur, Talas ilçesinde kaybolan üç çocuğun bulunmasını sevinçle karşıladığını belirtti. Çocukların öldürülmüş olmasından dolayı da büyük üzüntü yaşayan Akdur, kayıp acısının ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyledi. Üç gündür çocukların bulunmasını sağlayan özel ekibin çalışmalarını yakından takip eden Akdur, televizyon başından ayrılmayarak ekibin başarılı çalışmasını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Özel ekipten 4 yıl önce kaçırılan oğlu Ünsal Akdur’un bulunmasını isteyen Galip Akdur, işten eve döndüğü sırada evlerinden 500 metre uzaklıkta oğlunun kullandığı aracın önüne bir siyah renkli bir minibüsün geçtiğini ve araçtan inen kişilerinin oğlunu kaçırdığını söyledi.

    Akdur, 5 Ağustos 2007 tarihinde meydana gelen kaçırma olayını baba şöyle anlattı: “Gece yarısı polisler bizi aradı. Bize ait olan otomobilin evden 500 metre ileride kapısı açık terk edilmiş olarak bulunduğu söylendi. Biz oraya gittik. Otomobil oğlumda idi. Kendisini aradık ama cep telefonu kapalıydı. Sonra anladık ki, Ünsal kaçırılmış, O anda evin balkonunda oturan bir vatandaş, gördüklerini polise anlatmış. Siyah renkli bir minibüs oğlumun aracın önüne durmuş. Araçtan inen 5–6 kişilik grup oğlumu zorla minibüse bindirip götürmüş. Biz o günden beri kendisinden haber alamıyoruz.” dedi.

    Galip Akdur, başarılı bir çalışma yaptığı yönünde televizyonlarda haberleri çıkan özel ekibin kendi çocukları ile ilgili de çalışma yapmasını istedi. 4 yıl olmasına karşın olayla ilgili bir adım mesafe alınamadığını anlatarak, savcılığın, emniyetin bu konuda bir bilgi paylaşımında bulunmadığını aktardı. Anne Gülbeyaz Akdur ise 4 yıldır kayıp olan oğlu için gözyaşları döktüğünü evli olan oğlunun geride iki çocuğunun bulunduğunu söyledi. Yetkililerden çocuğunun bulunması için yardım isteyen anne, özel ekibin kayıp oğlu Ünsal’ı da bulmasını istiyor.

    Kaçırıldığı tarihte 28 yaşında olan Ünsal Akdur, evli ve iki çocuk babası. Olay günü işyerinden döndüğü sırada evinin yakınlarında yolu kesilen Akdur, kimliği belirsiz kişilerce zorla başka araca bindirilerek kaçırıldı. Plakası olmayan siyah renkli minibüs ise halen bulunamadı.

    Öte yandan Akdur‘un, kaçırıldığı tarihte hamile olan eşinin üç ay sonra doğum yaptığı, şu an 3 yaşına gelen oğlu Emir‘i hiç görmediği öğrenildi.