YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları)

ÖSYM 2011 YGS cevapları yayınlandı!ÖSYM YGS cevapları video olarak TRT1'den çözüldü.2011 YGS soruları ve cevapları burada! ÖSYM 2011 YGS soruları cevaplandı.YGS soruları ve cevapları indir. ÖSYM YGS soruları ve cevapları yükle. YGS soruları ve çözümleri ve ÖSYM 2011 YGS soruları indir.2011 YGS puan hesaplama burada! ÖSYM YGS soruları cevap anahtar

ÖSYM 2011 YGS cevapları yayınlandı!ÖSYM YGS cevapları video olarak TRT1'den çözüldü.2011 YGS soruları ve cevapları burada! ÖSYM 2011 YGS soruları cevaplandı.YGS soruları ve cevapları indir. ÖSYM YGS soruları ve cevapları yükle. YGS soruları ve çözümleri ve ÖSYM 2011 YGS soruları indir.2011 YGS puan hesaplama burada! ÖSYM YGS soruları cevap anahtarı.ÖSYM 2011 YGS puan hesaplama burada! ÖSYM YGS puan hesaplama linkinden puanlarınızı hesaplayın.İşte ÖSYM YGS puan hesaplama sayfası ve 2011 YGS soruları ve cevapları. (2011 YGS cevapları)

2011 ygs cevapları. ÖSYM tarafından düzenlenen 2011 ygs cevapları ve sorularıı açıklandı. ÖSYM tarafından düzenlenen yaklaşık 1 buçuk milyon üniversite adayının girdiği (YGS) Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın soru ve cevaplarını saat 13.30 itibariyle yayımladı.ÖSYM bu yıl sürpriz yaptı YGS sınavının soruları ve cevaplarını TRT 1'den canlı olarak yayınladı. ÖSYM'den edinilen bilgiye göre, bugün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) soru ve cevapları saat 13.30 itibariyle TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başladı. Bu yıl ilk kez olarak YGS soruları ve cevapları sadece bir kanaldan canlı olarak yayınlandı. YGS sınavına giren milyonlarca öğrenci de sınavın arkasından soruları ve cevapları öğrenmek için TRT 1 kanalını takip etmeye başladı. ÖSYM ise soru ve cevapları pazartesi günü www.osym.gov.tr sitede yayımlanacak. 2011-YGS test soru ve cevaplarını, belirtilen kurallara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal takibat yapılacak. Sınav sonuçlarının Mayıs ayının başında açıklanması planlanıyor. Sonuçlar ÖSYM'nin internet adresinden duyurulacak. Sınav kurallarına uymayan ve kopya çektiği tespit edilen adayların sınavları iptal edilecek.

BÖLÜMLER SORULAR - FOTO GALERİ SORU ÇÖZÜMLERİ
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI -1 SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI - 2 SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS FİZİK SORU VE CEVAPLARI SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS KİMYA SORU VE CEVAPLARI SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS MATEMATİK SORU VE CEVAPLARI - 1 SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS MATEMATİK SORU VE CEVAPLARI - 2 SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS FELSEFE SORU VE CEVAPLARI SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS TARİH SORU VE CEVAPLARI SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS COĞRAFYA SORU VE CEVAPLARI SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS BİYOLOJİ SORU VE CEVAPLARI SORU VE CEVAP İNDİR VİDEO İZLE
YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları) YGS CEVAP ANAHTARI CEVAP ANAHTARI İNDİR

Kaynak: TRT-1

YGS puan hesaplama ÖSYM (YGS soruları ve cevapları)
YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Açıklamaya göre, sınavın soru ve cevapları, 27 Mart 2011 tarihinde sınav tamamlandıktan sonra sadece Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından yayımlanacak. Ulusal ve yerel yazılı basın-yayın organları ise ÖSYM ile yapacakları sözleşmeler çerçevesinde söz konusu sınava ait soru kitapçığı ve cevap anahtarını, sınavdan bir gün sonra (28 Mart 2011 tarihinde) olmak üzere yayımlayabilecek. Bu kuruluşlara ilgili soru kitapçığı ve cevap anahtarı sınav bitiminden sonra aynı gün saat 16.00'da basılı olarak verilecek. Yayınevleri soruların basım hakkını, 29 Mart 2011 Salı gününden itibaren ÖSYM ile yapılacak sözleşme ile temin edebilecek.

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. YGS'nin değerlendirilmesi sonucunda her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere, altı ayrı puan türü oluşturulacak. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecekler. Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

ÖSYM Başkanı Demir: ''YGS sonuçlarını bir ay içinde açıklayacağız''

Bu arada Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, dün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sonuçlarının bir ay içinde açıklanacağını bildirdi.Demir, AA muhabirinin sorusu üzerine, YGS'nin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını, bütün sınav merkezlerinden gelen mesajlara göre herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi. Sınavın ÖSYM tarafından belirlenen bazı salonlarda kamerayla kayıt altına alındığını, başarılı bir şekilde kayıt yapıldığını belirten Demir, ''Bu uygulamanın çok etkin olduğunu düşünüyoruz. Güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadı'' dedi.Sınav evrakının illerden ÖSYM merkezine gelmesinin ardından değerlendirme işlemlerine başlanacağını söyleyen Demir, YGS sonuçlarının bir ay içinde açıklanacağını belirtti.

YGS'DE BAŞÖRTÜSÜ KRİZİ

Ankara Batıkent Lisesi'nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na giren öğrenciler,başörtüsüengeliyle karşılaştı. Başörtülü öğrencilerden başlarını açmaları istendi. Bu talep üzerine çok sayıdaki öğrenci, başını açarak sınava girmek zorunda kaldı. Moralinin çok bozulduğunu ve sınavının kötü geçtiğini dile getiren Vahide Yalçın adlı öğrenci, sınav sonrası gözyaşlarına boğuldu. Yalçın'ı ailesi teskin etmeye çalıştı.

YGS'yeAnkaraBatıkent Lisesi'nde girecek öğrenciler, sınav salonunda başörtüsü şoku yaşadı. Yaşananlarla ilgili konuşan Yeşim Öz isimli öğrenci, daha önce KPSS'ye de girdiğini, ancak bir sorun yaşanmadığını söyledi. Öz, "Sınıfa girdikten sonra, öğretmenler sınıfları dolaştılar. Tek tek başımızı açmamız gerektiğini söylediler. Ben de açtım… Karşı gelseydik sorun yaşardık, moralimiz bozulsa da girmek zorunda kaldık." diye konuştu. Öz, gösterilen gerekçe ile ilgili de, "Gerekçe olarak, kanun varmış, o değişti dediler." ifadesini kullandı. Vahide Yalçın isimli başka bir öğrenci, sınıfa kadar başörtülü olduğunu anlattı. Yalçın, şöyle devam etti: "Hoca dışarıdaydı, geldi. Başörtüsünü çıkarman gerekiyor, dedi… Açmazsam tutanak tutulacak. 'Ne olur bilmiyorum, ne olacak aç' dedi. Çıktım dışarı ağladım. O şekilde de sınava girdim, kötü geçti."